FORBRUKERTEKNOLOGI

Datoen satt for Blu-ray-lanseringen

Sony Pictures har offentliggjort datoen for det første slippet av film levert på den nye Blu-ray Disc-formatet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. feb. 2006 - 12:37

Sony Pictures Home Entertainment (SPHE) annonserte i går at selskapet vil lansere de første Blu-ray Disc-titlene (BD) den 23. mai i år. Slippet skjer på samme dag som den første kommersielt tilgjengelige BD-spilleren, Samsungs BD-P1000, blir tilgjengelig. Kort tid etter skal det komme BD-spillere fra både Pioneer (BDP-HD1) og Sony (BDP-S1), i tillegg til at Sony skal komme med en BD-kompatibel Vaio-PC.

SPHE og MGM Home Entertainment skal sammen utgi åtte BD-titler under det første slippet. Et nytt tilsvarende antall vi så bli sluppet den 13. juni.

De første titlene er 50 First Dates, The Fifth Element, Hitch, House of Flying Daggers, A Knight's Tale, The Last Waltz, Resident Evil Apocalypse og XXX, mens BD-titlene som kommer i juni er Kung Fu Hustle, Legends of the Fall, Robocop, Stealth, Species, SWAT og Terminator. Underworld Evolution vil komme samtidig på både DVD og BD omtrent på denne tiden.

Det er ifølge Reuters ventet at BD-versjonene vil koste 15 til 20 prosent mer enn DVD-versjonene.

    Les også:

Det er uklart om datoene i annonseringen kun gjelder i USA, eller om BD-lanseringene vil skje omtrent samtidig i vår del av verden.

Uansett vil BD-formatet måtte kjempe om oppmerksomheten med det konkurrerende HD DVD-formatet. Ifølge Reuters planlegger Toshiba å begynne utrullingen av både spollere og filmtitler i løpet av mars i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.