BEDRIFTSTEKNOLOGI

Davis lander på kulen

Kongsberg-Gruppen orker ikke mer diversifisering med Davis. Nå tar de et tap på 182 millioner kroner og ser etter kjøper for overtagelse av selskapet.

Ole-Andreas Krohn
5. okt. 2000 - 11:43

Kongsberg Gruppen går nå for et salg av prosjektorselskapet Davis AS.

Davis driver med salg og utvikling av data- og videoprosjektorer som i første rekke er rettet mot det såkalte Home Entertainment markedet.

Som følge av at virksomheten ikke har gitt de forventede positive resultater, har Kongsberg Gruppen besluttet å nedskrive konsernets bokførte goodwill i datterselskapet til null. Samtidig nedskrives bokførte verdier i Davis` balanse relatert til tidligere markedsinvesteringer, fordringer og varelager.

Totalt nedskrives 182 millioner kroner. Det er uklart om hele belastningen vil bli tatt i 3. kvartal eller 4. kvartal.

I tillegg til nedskrivningene er meglerhuset Sundal Collier & Co engasjert for å skaffe interesserte kjøpere til selskapet.

I forbindelse med resultatrappoteringen etter 2. kvartal kunne industrikonsernet fortelle at i virksomhetsområdet "øvrig virksomhet" hvor Davis inngår, hadde ett driftsresultat på minus 16 millioner kroner.

Det ble videre rapportert at Davis hadde store kvalitetsproblemer i forbindelse med introduksjonen av ett nytt produkt. Konsernet meldte derfor at de løste problemene i Davis også ville bidra til at resultatet for året som helhet ville bli svakere enn resultatet i 1999.

Med dagens meddelse kan det synes som om problemene i Davis likevel ikke er løst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.