BEDRIFTSTEKNOLOGI

Davis lander på kulen

Kongsberg-Gruppen orker ikke mer diversifisering med Davis. Nå tar de et tap på 182 millioner kroner og ser etter kjøper for overtagelse av selskapet.

Kongsberg Gruppen går nå for et salg av prosjektorselskapet Davis AS.

Davis driver med salg og utvikling av data- og videoprosjektorer som i første rekke er rettet mot det såkalte Home Entertainment markedet.

Som følge av at virksomheten ikke har gitt de forventede positive resultater, har Kongsberg Gruppen besluttet å nedskrive konsernets bokførte goodwill i datterselskapet til null. Samtidig nedskrives bokførte verdier i Davis` balanse relatert til tidligere markedsinvesteringer, fordringer og varelager.

Totalt nedskrives 182 millioner kroner. Det er uklart om hele belastningen vil bli tatt i 3. kvartal eller 4. kvartal.

I tillegg til nedskrivningene er meglerhuset Sundal Collier & Co engasjert for å skaffe interesserte kjøpere til selskapet.

I forbindelse med resultatrappoteringen etter 2. kvartal kunne industrikonsernet fortelle at i virksomhetsområdet "øvrig virksomhet" hvor Davis inngår, hadde ett driftsresultat på minus 16 millioner kroner.

Det ble videre rapportert at Davis hadde store kvalitetsproblemer i forbindelse med introduksjonen av ett nytt produkt. Konsernet meldte derfor at de løste problemene i Davis også ville bidra til at resultatet for året som helhet ville bli svakere enn resultatet i 1999.

Med dagens meddelse kan det synes som om problemene i Davis likevel ikke er løst.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.