Daytrading i Opticom

Opticom var gårsdagens mest omsatte aksje på Oslo Børs, og sannsynligvis var det mange "daytradere" som både kjøpte og solgte i løpet av dagen. - Jeg kjøpte klokka 10:12 og solgte tre minutter senere, sier en trader til digitoday.no.

Opticom var gårsdagens mest omsatte aksje på Oslo Børs, og sannsynligvis var det mange "daytradere" som både kjøpte og solgte i løpet av dagen. - Jeg kjøpte klokka 10:12 og solgte tre minutter senere, sier en trader til digitoday.no.

Daytrading, der en trader både kjøper og selger aksjer samme dag uten å sitte med posisjoner over natten, blir stadig mer utbredt ettersom aksjeomsetningen øker. Selv om mulighetene for daytrading er relativt begrenset i Norge, er Opticom ASA en av aksjene der det er muligheter til dette. For å daytrade er det nødvendig med stort og jevnt volum (omsetning av aksjer) i tillegg til at aksjekursen må "svinge" mye i løpet av dagen.

En daytrader lever av volatilitet og turbulens.

Det som kjennetegner Opticom er at det er mange transaksjoner i løpet av en dag, men antall aksjer omsatt per transaksjon er relativt lite. I går var det meget jevn omsetning i Opticom med transaksjoner nesten hvert minutt, og i tillegg har aksjen vært meget volatil. Aksjen åpnet på omtrent 1 000 kroner, men i løpet av den første halvtimen var aksjen omsatt under 900 kroner. I løpet av de neste fire timene steg Opticom gradvis og aksjen var omsatt til over 1 000 kroner igjen før klokka 13.00.

En kursbevegelse på mer enn 10 prosent gir gode muligheter for gevinst (og tap).

En trader digitoday.no har vært i kontakt med kjøpte Opticom i går tidlig klokka 10:12 på kurs 900. Samme mann (sjelden kvinner, dessverre) solgte samme antall aksjer tre minutter senere på 920 kroner. Gevinsten er på beskjedne 2.2 prosent, men med høy omløpshastighet på aksjene kan det bli penger av dette.

- Jeg la inn en kjøpsordre på x antall aksjer med limit 900 hos min nettmegler, sier traderen til digitoday.no.

- Aksjen hadde falt nesten ti prosent siden åpningen og aksjen virker å bunne ut, ihvertfall forsvant mange av selgerne rundt dette nivået. På grunn av at dette var en kortsiktig trade, la jeg inn en limit ordre og håpet å bli "fylt", sier han. - Jeg har tro på strikk-teorien, altså at en aksje som faller svært mye ofte får en rekyl opp igjen. Men jeg var meget usikker og la inn en salgsordre med limit 920 like etter at jeg hadde kjøpt. Aksjen snudde rundt 900 og min salgsordre på 920 ble revet bort forholdsvis raskt.

(Red. anm: Limit-ordre betyr ganske enkelt at han legger inn en kurs i ordresystemet som han ønsker å kjøpe aksjene for. Hvis noen ønsker å selge aksjer, kan de enten selge til vår mann på 900 eller legge inn en salgsordre med limit-ordre høyere enn 900.)

- Jeg er ikke noen typisk daytrader, til det er det for få aksjer med stor likviditet, sier vår mann i Opticom. - Normalt har jeg noen dagers tidshorisont.

For en kort sammenligning:

Ericsson, den mest omsatte aksjen i Sverige, hadde i går en omsetning på 6 milliarder svenske kroner, mens i Opticom, som var dagens mest omsatte aksje, var omsetningen på 217 millioner kroner.

Til toppen