DDoS–angrep rammer digi.no

Har du hatt problemer med å lese digi.no den siste uken?

I distribuerte tjenestenektangrep (DDoS) benyttes en rekke datamaskiner til å sende store mengder av forespørsler til offeret, som til slutt ikke greier å håndtere trafikken fordi ressursene ikke strekker til.
I distribuerte tjenestenektangrep (DDoS) benyttes en rekke datamaskiner til å sende store mengder av forespørsler til offeret, som til slutt ikke greier å håndtere trafikken fordi ressursene ikke strekker til. (Bilde: SANS)

Har du hatt problemer med å lese digi.no den siste uken?

Mandag i forrige uke ble Aller Internett, som gir ut digi.no, rammet av et distribuert tjenestenektangrep. En rekke datamaskiner, primært i Sverige, sender mengder av datapakker mot datamaskinene som fordeler forespørslene på flere servere. De angripende datamaskinene er høyst sannsynlig «zombier» eller bot-er i et botnettverk som styres av noen som ønsker å ramme noen av Aller Internetts nettsteder.

Etter alt å dømme er det en gruppe som kaller seg DotNetFuckers som står bak. Den 16. april skrev gruppen på sin Twitter-profil at to av digi.nos søsternettsteder, DinSide.no og ITavisen.no, er DDoS-mål for gruppen.

Men de har også herjet med en rekke andre nettjenester den siste uken. Blant annet har Norsk Tipping etter alt og dømme blitt angrepet av den samme gruppen.

Angrepene har medført at det tidvis har vært svært tregt å laste inn våre nettsider, og hos noen har det faktisk ikke vært mulig over lengre tid. Dette beklager vi selvsagt på det sterkeste. For en avis som lever av å bli lest er dette svært alvorlig.

Vi vet enda ikke hvem som står bak angrepet og enda mindre hva som er årsaken. Det viktigste for oss er imidlertid å gjøre digi.no tilgjengelig for deg som leser.

    Les også:

Til toppen