DDoS-angrep slo ut UPC

UPCs datanettverk ble tirsdag slått ut av et omfattende DDoS-angrep. Selskapet hevder nå å ha kontroll, men kundene er ikke nødvendigvis enige.

UPCs datanettverk ble tirsdag slått ut av et omfattende DDoS-angrep. Selskapet hevder nå å ha kontroll, men kundene er ikke nødvendigvis enige.

UPC ble tirsdag utsatt for et omfattende distribuert tjenestenektangrep (DDoS - Distributed Denial of Service) mot selskapets dataverk. Selskapet har ifølge informasjonssjef i UPC Norge, Annette Franck, omfattende sikkerhetsløsninger som skal hindre slike angrep, men denne gangen har selskapet slitt med å lokalisere alle maskinene som har vært involvert i angrepet.

Franck beklager dette, men hevder at angrepet ble stoppet tirsdag kveld.

Angrepet førte til at mange av UPCs kunder ikke fikk tilgang til eksterne nettsteder, men flere melder også om at e-postkontoer hos Chello Broadband, som leverer tjenesten i samarbeid med UPC, har vært utilgjengelig.

Selv om UPC nå hevder å ha kontroll, forteller flere UPC/chello-kunder digi.no har vært i kontakt med at tjenesten fortsatt er svært ustabil, ikke minst ved at mange utenlandske nettsteder er mer eller mindre utilgjengelige.

I tillegg forteller enkelte at problemene startet allerede mandag kveld. Men dette stiller Franck seg uforstående til.

Om dette er en direkte konsekvens av angrepet mot UPC/chello eller om det har andre årsaker, er dermed uklart. Men det er kjent at Internett-leverandøren Tiscali og muligens også andre har slitt med et tilsvarende angrep de siste dagene. Detaljene rundt dette angrepet på Tiscali er ifølge ZDNet UK ikke kjent.

Det er heller ikke kjent om angrepene på de ulike selskapene har noe med hverandre å gjøre.

Til toppen