DDoS-angrep tvang Twitter i kne

Lammet av koordinert digital krigføring.

7. aug. 2009 - 09:23

Flere nettjenester ble angrepet torsdag denne uken, og verst gikk det utover Twitter.

Den mye omtalte mikrobloggtjenesten ble rammet av et massivt distribuert tjenestenektangrep (Distributed Denial of Service, DDoS).

Mange av den populære nettjenestens 45 millioner brukere kom i går ettermiddag (norsk tid) og kveld ikke inn, eller opplevde svært treg responstid.

I et blogginnlegg skriver selskapet at angrepet vedvarer, men at de etter mange timers arbeid lykkes med å stable løsningen på beina igjen.

- De siste timene har vi arbeidet tett med andre selskaper og tjenester som er rammet av det som fremstår som et massivt, koordinert angrep, opplyser Twitter-sjef Biz Stone, som samtidig sier at de ikke ønsker å spekulere i motivene bak angrepene.

Stone understreker at ingen brukerdata er på avveie som følge av angrepene.

Ifølge New York Times ble angrepet iverksatt ved hjelp av spam-meldinger som gikk ut til millioner av brukere verden over samtidig.

Søppelposten skal ha inneholdt lenker til Twitter, som grunnet den massive trafikken dette skapte ble lammet. Facebook, Google, Youtube og andre nettjenester skal ha vært rammet av lignende angrep.

Eksperter som avisen har vært i kontakt med hevder at angrepene trolig stammer fra Abkhasia-regionen, et konfliktområde mellom Georgia og Russland.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.