DDR-minne og doble G4-prosessorer i nye PowerMac

Apple har fornyet hele PowerMac-linjen, og forsynt arbeidsstasjonene med doble G4-prosessorer og rask DDR-minne.

Apple har fornyet hele PowerMac-linjen, og forsynt arbeidsstasjonene med doble G4-prosessorer og rask DDR-minne.

Fornyelsen beskrives som en ringvirkning av arbeidet med å framstille hensiktsmessige komponenter til serveren Xserve som Apple lanserte i våres, med noenlunde samme arkitektur og brikkesett.

Les også

Oppgraderingen av PowerMac-maskinene er den mest omfattende på to år. Et viktig motiv er den sterke omsetningssvikten Apple har opplevd med disse arbeidsstasjonene de siste månedene, der brukerne har vært særs lite interessert i å oppgradere til ny maskinvare og til det nye operativsystemet Mac OS X.

De nye PowerMac får alle doble G4-prosessorer, et vesentlig bidrag til økt ytelse i beregningsintensive operasjoner som ofte oppstår under arbeid med grafikk, bilder og video. Farten på systembussen er økt fra 133 MHz til 167 MHz, og minnet er oppgradert til DDR ("double data rate"). Boksene har ellers utvidet slik at det er plass til to optiske drev og inntil fire harddisker.

Et vesentlig salgsargument blir forholdet pris/ytelse. Den rimeligste utgaven selges i Norge for 14.105 kroner eks mva. Den har to 867 MHz-prosessorer, 256 MB DDR-minne, 60 GB disk, DVD/CD-RW og NVIDIA GeForce4MX, og beholder den gamle 133 MHz systembussen. Apple Norge lover at den kan leveres innen tolv til femten dager.

For såvidt over 20.000 kroner får man den nye systembussen, prosessorer i 1 GHz, 80 GB disk og ATI Radeon 9000 Pro-grafikk. Denne maskinen kan også leveres innen tolv til femten dager.

To andre modeller er også kunngjort, begge med 1,25 GHz prosessorer, men med varierende minne, disk og grafikk. Disse vil være tilgjengelig en gang i september.

Til toppen