De 10 viktigste trendene i 2002

Kina, Bin Laden og Linux er tre av de ti faktorene analyseselskapet IDC vil prege IT- og telebransjen i 2002. Her er listen:

Kina, Bin Laden og Linux er tre av de ti faktorene analyseselskapet IDC vil prege IT- og telebransjen i 2002. Her er listen:

Analyseselskapet IDC har lagt frem sin liste over de ti faktorene selskapet tror vil prege IT-bransjen tyngst i 2002. Det som kanskje er en like stor nyhet er hva som ikke står på listen. UMTS, enkle Internett-terminaler (web appliances) og Internett-handel er for eksempel ikke nevnt med et ord.

Her er listen:

1: Øverst på listen står selvfølgelig at IDC og mange andre spådommer om at den økonomiske situasjonen vil snu til sommeren. IT-budsjettene vil øke med 4-6 prosent i USA, 6-7 prosent i Vest-Europa og 10-12 i Asia. Oppsvinget kan komme fortere og sterkere enn vi har spådd, sier IDC. 2: Kina er blitt medlem i World Trade Organization og vil øke sine IT-investeringer med 25 prosent i året fremover. Innen 2010 vil Kina være verdens tredje største IT-marked.


3: Bin Laden-effekten vil presse store bedrifter til å totalt revurdere sine IT-systemer og backup-planer

4: Digitale ID-er vil bli vanlig i løpet av 2002, blant annet på grunn av Windows XP.

5: Streaming media, lyd og video levert i sanntid over internett, vil virkelig begynne å bli viktige i løpet av 2002 etter som både TV, film og musikkbransjen kommer seg i gang.

6: Konseptet "web services" vil bli årets hype - lenge før produkter og tjenester med kritisk masse er en realitet

7: 2002 blir utbryter-året for Linux. Tempoet dabbet av for Linux i 2001, men nå er det klart at gratis-operativsystemet er blitt et ekte alternativ for næringslivet.


8: Tynne servere vil spise seg inn på markedet til dagens server-leverandører og presse frem store forandringer i markedet.

9: Microsoft vil selge 75 million WinXP-lisenser i 2002, men det vil ikke føre til så store innkjøp av nye maskiner eller gi veldig mange nye brukere.

10: Bedrifter vil oppleve et stort sprik mellom hva de kan tilby og hva kunder og ansatte med mobiltelefoner ønsker seg av tjenester og tilgang.

Til toppen