De 100 største kyber-millionærene

De 100 største e-millionærene i Storbritannia inneholder navn som Robert Keith - mannen som eier store deler av aksjene i det norske selskapet Fast Search and Transfer.

De 100 største e-millionærene i Storbritannia inneholder navn som Robert Keith - mannen som eier store deler av aksjene i det norske selskapet Fast Search and Transfer.

Det er søndagsavisen The Sunday Times som har utarbeidet listen over de 100 største e-millionærene i Storbritannia.

Investor og arbeidende styremedlem i det norske selskapet Fast Search and Transfer, Robert Keith, er oppført på 38.-plass. 44-åringen er oppført med personlig formue på 25 millioner britiske pund, eller rundt 318 millioner norske kroner.

Helt på toppen troner Paul Sykes med en personlig formue på 500 millioner britiske pund, eller rundt 6,4 milliarder norske kroner. 56-åringen er kjent for store investeringer i eiendomsbransjen, men har også vært investor i selskapet Planet Online, som var en av Storbritannias første tjenestetilbydere på Internett (ISP). Selskapet ble solgt i fjor til telekom-selskapet Energis, noe som resulterte i en gevinst for Sykes på 41 millioner britiske pund, eller 522 millioner norske kroner.

Artisten Bob Geldof har klart å kapre en 57.-plass på listen. Geldof har investert i det nettbaserte reisebyrået Deckchair.com, og har en personlig formue på 10 millioner britiske pund (omlag 127 millioner norske kroner).

Av de 103 navnene som er oppført på listen, er det kun fire kvinner. De kvinnene som har klart å kapre seg plasser lengst opp, er Christina og Isabel Maxwell, pårørende etter den avdøde aviskongen Robert Maxwell. De to kvinnene har sammen personlige formuer på 100 millioner britiske pund, eller 1,27 milliarder norske kroner.

Til toppen