FORBRUKERTEKNOLOGI

De andre lar moten bestemme mobilen

De fleste av oss tror at det er bare de andre som velger mobiltelefon for å ta seg godt ut.

20. des. 2004 - 07:49

– Jeg gjør fornuftskjøp, andre velger mobiltelefon for å ta seg godt ut, mener mobilkunder flest. Det er tendensen i en spørreundersøkelse gjennomført Siemens har fått utført.

Mens mange nordmenn tror andre kjøper mobiltelefoner for å bli mer attraktive og tiltrekkende, velger vi selv telefon ut fra pris og funksjonalitet, heter det i undersøkelsen, som er gjennomført av Norsk Statistikk på oppdrag fra Siemens Communications.

Ifølge undersøkelsen tror 7 av 10 at vi kjøper mobiltelefoner for å fremstå mer trendy og moderne. Bare 40 prosent tror at mobilkunder prøver å signalisere teknologiinteresse med valg av mobiltelefon.

– Mobiltelefonen holder på å bli en forbruksvare som vi bytter ut på samme måte som vi kjøper klær etter moten. I dag skifter unge under 25 år mobiltelefon hver niende måned, og vi ser at denne tendensen forsterker seg, sier markedsdirektør Vegar Hellgren i Siemens Communications.

Men det er de andre som er forfengelige: For sin egen del svarer de fleste at de velger mobil ut fra pris, kvalitet og funksjonalitet. Bare 8 prosent mener telefonens design er viktigst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.