De ansatte rømmer fra Ementor

De ansatte veltet ut av Ementors dør i fjor på grunn av økonomiske problemer og lave lønninger.

De ansatte veltet ut av Ementors dør i fjor på grunn av økonomiske problemer og lave lønninger.

Ementor har slitt i mange år og i fjor gav dette seg fullt utslag blant de ansatte. For 2004 var året da IT-bransjen endelig var tilbake i vekst og det ble lettere å skaffe seg jobb andre steder.

Tall som ble lagt frem under resultatpresentasjonen i fjor viser at Ementor hadde en utskiftning (turnover) på hele 18,7 prosent i staben, skriver Finansavisen. Dette tilsier at mer enn 400 ansatte sluttet i løpet av året på tvers av Norden.

Tatt i betraktning hvor dyrt det er å ansette og hvor lang tid det tar før en ny person er fullt operativ, bidrar denne høye utskiftningen tungt i regnskapene, men den er ikke en synlig postert kostnad.

Mye av årsaken er trolig de mange årene med uro, oppsigelser og økonomiske problemer i selskapet etter oppkjøpsraidene Tom Adolfsen ledet under dotcom-årene. For Arne A. Jensen, Adolfsens arvtager, har ikke klart å rette opp problemene og selskapet la i går frem et underskudd på neste 100 millioner kroner.

En annen bidragsyter har trolig vært at mange års problemer har gjort at Ementor ikke har vært konkurransedyktige på lønn. For i fjerde kvartal tok selskapet grep og satte opp lønnen med i snitt 7,7 prosent, forteller selskapet.

Faren for nye oppsigelser kan også ha vært en bidragsyter - ansatte som er redd for å bli sagt opp vil oftere enn andre jakte på ny jobb. Når man eventuelt får et tilbud om bedre lønn i et selskap med tryggere økonomi, hopper mange.

Til toppen