De åtte kuleste nye tele-teknologiene

Gartner har satt opp lister over de åtte «kuleste» selskapene innen tele- og mobilteknologier:

Gartner har satt opp lister over de åtte «kuleste» selskapene innen tele- og mobilteknologier:

Vanligvis skal analyseselskapet fra aktører som Gartner være mest mulig objektive med scoring og vekting av en rekke variabler før endelig dom faller.

Men i en serie nye analyserer har Gartner rett og slett latt alle sine analytikere sette opp sine egne favoritter: selskaper som rett og slett har imponert Gartner-folkene med sin produkter, teknologi og fremtidig potensiale.

Her er de åtte kuleste selskapene i innen tele og mobilteknikk:

Applied Generics har laget et smart system som posisjonere og analyserer antall påloggede mobilbrukere og med tettheten av disse kan gi sanntidsinformasjon om trafikkork. Systemet lar mobiloperatører selge trafikkdata-tjenester til sine brukere, påpeker Gartner.

CallWave er en tale-over-IP-leverandør som har laget et system som lar mobilbrukere sortere innkommende samtaler. Man kan enten svare eller sende samtalen til svareren. Systemet lar deg også overføre en samtale til din fasttelefon med et tastetrykk.

Gizmondo lager en spillmaskin med innebygd GPS-posisjonering som åpner for en ny sjanger spill og posisjoneringsbaserte annonser.

Greenlight Wireless tilbyr et alternativ til fullblåste nettleser på mobiltelefoner med en serverbasert omformatering av innholdet. Dette reduserer kravene til maskinvaren i mobilen og kutter også mengden data som skal overføres. Innholdet kan tilpasses den enkeltes mobiltelefon. Gartner nevner Opera som en konkurrent.

Kodiak Networks lager et komplett system som lar mobilselskap sette opp såkalte push-to-talk systemer der brukere kan snakke med hverandre en til en eller flere sammen gjennom et Messenger-lignende grensesnitt. Systemet lar brukere med fasttelefon delta og åpner for opp til 30 samtidige brukere. Kodiak støtter både Symbian, Palm og Java og har fått avtaler med Kyocera, Sagem, TCL/Alcatel og LG om å bli lagt inn på deres telefoner.

MobileAccess Networks lager antennesystemer som kombinerer GSM, CDMA, 3G og WLAN for bruk internt i bedrifter. Dette gir bedrifter bedre kontroll og kan redusere kostnadene samtidig som man får en garantert båndbredde.

Starhome har laget en tjeneste som gir mobiloperatører bedre kontroll og styring med hvordan kundene og de selv blir belastet for mobilbruk i utlandet. Systemet gir operatørene kontroll over hvilket nettverk deres kunder roamer til og en rekke andre funksjoner.

TeleCIS Wireless er en brikkeleverandør som lager fokuserer på å samle og forenkle kretser til en brikke, noe som presser ned prisen på mange nettverksteknologier. Nå arbeider selskapet med enklere Wimax-brikker.

Til toppen