BEDRIFTSTEKNOLOGI

De beste Mac-ressursene på nett

MacWeek har igjen kåret nettsider de mener fortjener ære og berømmelse. Macintosh News Network og CCCW er to av nettstedene som utmerker seg.

Liv Torild Mytting
27. aug. 1997 - 12:07

Ifølge bladet er det mange gode og underholdende nettsider som setter fokus på Macintosh plattformen, og sidene som eksisterer har blitt bedre og mer nyttige i løpet av det siste året. Blant annet gjør bedre databaser det enklere å finne detaljert informasjon tilgjengelig på Internett fra et utall av kilder. Dette er en av grunnene til at nettet er blitt et viktig sted for Macintosh-eiere og -brukere, mener MacWeek.

Bladet berømmer ellers nettstedene for at grafikk og multimedia er forbedret fra fjorårdets kåring. Profesjonelle grafiske designere har gjort sitt inntog og plug-ins, javascript og javaapplets gir mer interaktive og levende sider.

Årets vinnere for beste Mac relaterte sider på nettet, er delt opp i seks kategorier. Disse fokuserer på alt fra sider som hjelper deg å spare penger, nyheter og teknisk support til generell moro.

Den desidert beste nettsiden som tilbyr hjelp for Mac-brukere er ifølge Macweek Macintosh News Network, hvor man kan få daglig oppdaterte fikser eller generell produktassistanse, også for programmer i alfa og beta versjon. Stedet er også en kilde for informasjon om freeware, med bra søkemekanisme helt tilbake til desember 1996. The Complete Conflict Compendium Web page (CCCW) blir også omtalt med rosende ord som et bra sted for å få svar på spørsmål som kan rettes direkte til forhandlere eller supportlinjer.

Mac Pruning Pages er bra sider dersom du begynner å få problemer med plassen på harddisken. Dette er den ultimate guiden til hvilke filer og programmer du ikke helt vet hva gjør, men som du som regel kan klare deg fint uten på maskinen.

For å få fatt i de aller siste nyhetene på programvarefronten, bør du sjekke ut Version Tracker Web-siden. Her blir det listet opp programvare samme dag som utviklerne poster dem på nettet.

MacFixit løser problemer enten det dreier seg om operativsystemet, programvare, MPEG eller PowerBooks. Stedet har daglige oppdateringer, samt et bibliotek med oversikt over en mengde freeware og shareware

The Happy Mac Web konsentrerer seg om gode nyheter om Mac, noe Macbrukere alltid kan trenge mer av...

Dersom du er ute etter å finne andre macbrukere, har The User Group Connection's Web-side en tjeneste som lar deg finne lokale newsgrupper og web-sider, hvordan du kan starte din egne brukergrupper.

Viktige kilder for nyheter om PowerBook oppdateringer finnes på O'Grady's PowerPage hvor nyheter om bærbare Macintoshmaskiner, glimt av nye modeller og en viktig oversikt over hvilke celebre personer som bruker Macintosh-maskin.

For nyttige og mindre nyttige tips, rykter og sladder, er Mac OS Rumors en bra kilde. Her får man bra tekniske tips, programvareoppdateringer samt alle slags sladrenyheter.

MacSurfer's Headline News er for nyhetssultne macbrukere. Her finnes det bla. linker til 77 web-sider som er Apple- og Mac-spesifikke.

Prisen for beste Mac-side som-bare-er-til-for-gøy gikk til Power Macintosh Resource Page. Her ligger det mye apple relatert spøk og humor, inkludert sommer-OL-grener for Macintosh. Vel verdt et besøk er også Apple Easter Egg Web Page, som gir deg oppskrifter for å finne "påskeegg" i Macintosh programvare.

På shareware-markedet får Todd Frazier's amazing Mac-centric shareware page heder og god omtale fra MacWorld. Her ligger alle mulige sharewareprogrammer for Macintosh maskinen samlet på ett sted.

Siste nytt innen teknologi, som VRML får man på Kahuna's 3D World hvor det ligger både demoer av 3D og forklaringer på hva som skjuler seg bak VRML. Ved å laste ned en 3-D nettleser kan man f.eks prøve ut forskjellige virtuelle spill

Når det gjelder Java, er JavaMan page beste ressurs for Macbrukere, ifølge MacWorld. Her finnes mye informasjon om språket, linker til alle mulige Java ressurser, jobblister, feilrapportslister, annonseringer, konferanser, guider med mer. Det eneste nettsidene mangler, er en oversikt over Java nyhetsgrupper og supportgrupper.

En egen nettside om Rhapsody finnes hos Apple. Enda operativsystemet er hysj-hysj, er dette en nyttig nettside for å lese mer om Apples neste-generasjons operativsystem. Her ligger detaljer om produktstrategi, småstoff om Rhapsody og informasjon om Java-integrasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.