De børsnoterte går i null

Tallene fra de børsnoterte IT-selskapene i første kvartal leverer både gode og dårlige nyheter.

Så langt har 25 av de børsnoterte IT-selskapene rapportert tall fra første kvartal. Sammenlagt er dette både hyggelig og trist lesning.

De dårlige nyhetene er at omsetningen har falt med 10,5 prosent sammenlignet med første kvartal 2002, viser oversikten Dagens Næringsliv har satt sammen. Totalt sett rapporterte de 25 selskapene en omseting på 6,291 milliarder kroner.

I oversikten mangler Telenor, som rapporterer tall i morgen.

Oversikten understreker den generelle trenden som har hersket en stund i markedet. Fallet er stoppet opp og en rekke selskaper har fått stabilisert seg, selv om overskuddene er begrenset.

Fremdeles går 13 av de 25 selskapene med underskudd, men legger man sammen resultat før skatt for de 25 selskapene viser dette en total på minus 1,6 millioner. I første kvartal i fjor ga samme oppsummering et minus på 202 millioner kroner.

Den samme trenden er til stede i driftsresultater før av og nedskrivninger (EBITDA), som løfter seg fra 78 til 180,6 millioner kroner.

Det er den norsk/amerikanske prosjektør-produsenten Infocus som har det største underskuddet (-79,8 millioner kroner). Ikke overraskende leder Tandberg den andre veien med et resultat før skatt for første kvartal på 87,7 millioner kroner.

Les mer om:
;