Evry hoster Digipost

De er helt avhengige av å slippe kode til Evrys servere mellom ti og 15 ganger i døgnet

Digipost er avhengige av å slippe kode i produksjonssystemene sine mellom ti og 15 ganger i døgnet. –Vi opererer i et marked der det er behov for å gjøre hyppige endringer og teste ideer raskt og kostnadseffektivt, sier direktør Thomas Mathisen i Digipost. Illustrasjonsfoto.
Digipost er avhengige av å slippe kode i produksjonssystemene sine mellom ti og 15 ganger i døgnet. –Vi opererer i et marked der det er behov for å gjøre hyppige endringer og teste ideer raskt og kostnadseffektivt, sier direktør Thomas Mathisen i Digipost. Illustrasjonsfoto. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Posten er for alvor i gang med å bygge opp sin Digipost-tjeneste. Tjenesten har de siste dagene høstet mye kritikk både i spaltene til digi.no og andre medier.

Les Arild Haraldsens kommentar: Sikker digital postboks er fortidens teknologi »

I løpet av høsten har Posten flyttet samtlige av sine serverløsninger tilknyttet Digipost til Evrys skysenter på Gjøvik. 

Driftes i Norge

Ifølge Evry driftes alt i og fra Norge. 

– I tillegg til de tekniske fordelene gir denne infrastrukturen oss et forretningsmessig fortrinn. Løsningen gjør veien fra idé til produksjon svært kort og gir oss kortere produksjonstid, sier direktør Thomas Mathisen i Digipost.

Løsningen Evry har flyttet Postens servere over til gir selskapet mulighet til å kjøre kontinuerlige produksjonstester. 

Unngår menneskelige feil

Evry mener selv de har gode APIer som gjør det mulig for Digipost å fullautomatiserte oppsettet av infrastrukturen.

– Det gjør at menneskelig feil unngås, og endringer kan utføres langt hurtigere og tryggere, sier direktør for regionale operasjoner Baard Muhlbradt i Evry.

Løsningen som Posten kjører på gjør det mulig for selskapet å gjøre raske endringer på infrastrukturen:

Slipper kode ti ganger i døgnet

Antall servere, brannmurregler og lastbasering er bare noen tastetrykk unna optimalisering. 

Digipost mener det er spesielt viktig da de er avhengige av å kode til produksjonssystemene mellom ti og 15 ganger i døgnet.

(artikkelen fortsetter under)

Digipost har flyttet til Skyen - på Gjøvik. Konserndirektør Kolbjørn Haarr i Evry og direktør Thomas Mathisen i Digipost inspiserte serverhallene i den gamle OL-hallen sammen med evrydirektør Baard Muhlbradt.
Digipost har flyttet til Skyen - på Gjøvik. Konserndirektør Kolbjørn Haarr i Evry og direktør Thomas Mathisen i Digipost inspiserte serverhallene i den gamle OL-hallen sammen med evrydirektør Baard Muhlbradt. Foto: Evry

– Vi opererer i et marked der det er behov for å gjøre hyppige endringer og teste ideer raskt og kostnadseffektivt, sier Mathisen i Digipost.

300 virtuelle maskiner

Postens løsning for signering, Digipost og meldingsformidleren til Digipost omfattes av flyttingen til Gjøvik.

Totalt er det snakk om rundt 300 virtuelle maskiner. I tillegg kommer lagring av filer og databaser. 

– I samarbeid med Posten har vi utført nybrottsarbeid basert på de mulighetene som avansert skyteknologi gir. Dette har gitt Digipost høy grad av selvbetjening og automatisering med rask tilgjengelighet fra bestilling til server er i drift, oppsummer Muhlbradt.

Berører store deler av befolkningen: 
Telenor og Posten melder dataflytting til India
 » (Digi Ekstra)

Kommentarer (16)

Kommentarer (16)
Til toppen