ANALYSER

De fem største dominerer tungt

Programvaresalget løfter seg pent etter mange trege år. Tallene viser hvor dominerende de store er.

8. nov. 2004 - 09:16

Etter mange trege år løfter nå programvaresalget seg med 6,2 prosent i år, spår IDC. Vekste i antall nye pakker og lisenser er trolig høyere, men omsetningsveksten holdes nede av prispress.

Det globale salget vil nå 189 milliarder dollar - nesten 1200 milliarder norske kroner, noe som tilsvarer litt under to norske statsbudsjetter.

IDC spår fortsatt vekst i årene fremover til 2008 på rundt syv prosent hvert år.

Programvarebransjen er nå altså tilbake i vekst etter den første nedgangsperioden for bransjen siden IT-industrien dukket opp på 60-tallet.

Det kanskje mest interessante ved IDC-tallene er hvordan de viser fordelingen over geografi og selskaper. IDC påpeker at de fem største - Microsoft, IBM, Oracle, SAP og CA står for hele en tredjedel av det globale salget.

USA står for så mye som halvparten av det globale salget, blant annet fordi man i store deler av verden neste piratkopierer all programvare.

IDC mener at åpen kildekode (stor sett Linux) vil være den raskeste voksende plattformen i bransjen. Linux og andre gratisoperativsystemer er i dag den syvende mest populære plattformen, men vil være på fjerde plass i 2008.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.