De fleste nettbanker går nedenom og hjem

Dette sa Peter Straarup, administrerende direktør i Danske Bank, på en konferanse i går om den "Nye økonomien".

- De fleste internettbanker vi ikke klare seg i lengden og mange internettaksjer er vanvittig høyt priset, sa Straarup på en konferanse i Købehavn på Børsens Nyhedsmagasins konferanse om den nye økonomien.

- Ryktet om den finansielle sektors snarlige undergang på grunn av nye internettbanker er sterkt overdrevet. Selvfølgelig får noen suksess, men de fleste vil gå nedenom og hjem, sa Straarup ifølge Reuters Danmark.

Straarup var ikke i tvil om at de tradisjonelle banker kan slå nykommerne - den eneste ulempen er at mange banker vil "kannibalisere" visse tjenester. Dette gjør også den Danske Bank ved å la ytelser på sin nettbank være billigere enn i den "riktige banken". Straarup sa at de er villige til å sette prisen på deres tjenester som konkurransen måtte kreve.
Les om hvordan Merril Lynch valgte å spise seg selv::
Innovasjon og Internett gir store aksjonærverdier

Straarup sa videre at de som tror det er lett å drive bank, glemmer at bank er mer enn pengetransaksjoner. Og de fleste internettbanker mangler sterke "brands" som det har tatt årtier å bygge opp.

Danske Bank ønsker likevel å være i førersetet i utviklingen:

- Vi ønsker å skape et "brand" som er synonymt med "teknologiske nyvinninger" og vi ønsker å være en frontløper i markedet.

Angående internettaksjer var Straarup ifølge Reuters meget skeptisk på prissettingen basert på "likegyldige ting som størrelsen av et kundekartotek". Og Straarup dro en ikke ukjent sammenligning mot jernbaneaksjene i USA i 1860 årene.....

Til toppen