De fleste slipper å stenge tilgangen til fildelingssider

Kun åtte nettleverandører må følge pålegget.

De fleste slipper å stenge tilgangen til fildelingssider
Dommen om DNS-blokkering aven rekke nettsteder som indekserer blant annet piratkopiert innhold, gjelder kun de åtte internettleverandørene som var parter i saken. Bilde: PantherMedia

Oslo (NTB): Mer enn 150 norske nettleverandører slipper å blokkere tilgangen til fildelingssider på nettet. Kun de åtte som er omtalt i kjennelsen fra Oslo tingrett, må følge pålegget.

Det er om lag 160 nettleverandører i Norge i dag, ifølge Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, tidligere Post- og teletilsynet.

Bakgrunn: Må blokkere Pirate Bay

Lynet

Nettleverandøren Lynet internett, som ikke er omfattet av kjennelsen i Oslo tingrett, har ingen planer om å stenge tilgangen til fildelingsnettsteder, melder NRK.

– Vi vil ikke stenge disse sidene for våre kunder, og vi er heller ikke pålagt å gjøre det, sier daglig leder Christian Veiby Moen.

Hans selskap leverer internettforbindelse til rundt 14.000 kunder i Oslo.

– Internett har alltid vært fritt og åpent. Nå er det altså innført sensur. Vi er redd for hvor dette skal stoppe, sier Moen, som er klar på at dommen ikke gjelder for ham.

Støtte

Han får støtte av advokat Jon Wessel-Aas.

– Denne avgjørelsen gjelder selvfølgelig bare direkte overfor de leverandørene som var parter i saken. Internettleverandører som ikke er omfattet av påleggene, har ingen plikt til å blokkere noe som helst, bekrefter Wessel-Aas.

Les også: Venstre mener pirat-kjennelsen er sensur