De første bildene av PlayStation2

Sony lanserte mandag den endelige designet og spesifikasjonene til Sony neste spillmaskin - som faktisk får navnet PlayStation2.

Sony lanserte mandag den endelige designet og spesifikasjonene til Sony neste spillmaskin - som faktisk får navnet PlayStation2.

Under en pressekonferanse i Tokyo på mandag avslørte Sony alle detaljer om selskapets kommende spillmaskin - PlayStation2. Selskapet har altså valgt det mest naturlige valget på etterfølgeren av verdens mest suksessrike spillmaskin, selv om det nektet å innrømme dette før i dag.

PlayStation2 vil være basert på en 128 bits prosessor (Emotion Engine) som har en klokkehastighet på nærmere 295 MHz. Maskinen er utstyrt med 32 MB Direct Rambus DRAM. I tillegg er maskinen utstyrt med dedikerte prosessorer for grafikk, lyd og I/O, hver utstyrt med henholdsvis 4 MB, 2 MB og 2 MB dedikert minne.

Maskinen er også utstyrt med en DVD-ROM-spiller som i tillegg til DVD-ROM, også støtter formater som PlayStation CD-ROM, DVD-Video og Audio CD. Lesehastighetene til spilleren er 4X DVD-ROM eller 24X CD-ROM. Maskinen er bakoverkompatibel med dagens utgave av PlayStation. Det vil si at du fortsatt kan bruke dine gamle PlayStation-spill, selv om du kvitter deg med din gamle spillboks og kun har den nye.

Sony PlayStation2

PlayStation2 har gode tilkoblingsmuligheter for eksternt utstyr, To kontroller-porter, to porter for minnekort, en AV Multicable-utgang, en optisk digitalutgang, to USB-porter, samt en i.Link-port (IEEE1394) og en port for Type III PCMCIA burde være tilstrekkelig for de fleste.

Tilbehør som følger med maskinen er et Dual Shock 2 analog styrekonsoll, et 8 MB minnekort, samt kabler.

PlayStation2 vil komme på markedet i Japan den 4. mars neste år og i Europa og Amerika samme høst.


Les også: PlayStation 2 forsinket til mars


Forventet utsalgspris i Japan er 39.800 yen, altså omtrent 2800 kroner.

Til toppen