SIKKERHET

– De kriminelle følger hvilke sårbarheter som blir offentliggjort med argusøyne

Hadde angriperne siktet mot et annet og mindre brukt system og ikke slettet brukerdatabasen, kunne det gått mye verre for en liten Vestfoldbedrift.

Sarah Camilla Ansen leder Defendables Cyber Defense Center og mener man må være raskt på ballen for å utbedre sårbarheter. Etter bare noen få dager må man ta det for gitt at systemene er kompromittert.
Sarah Camilla Ansen leder Defendables Cyber Defense Center og mener man må være raskt på ballen for å utbedre sårbarheter. Etter bare noen få dager må man ta det for gitt at systemene er kompromittert. Foto: Defendable
15. mars 2024 - 11:17
Are Thunes Samsonsen

Har du tips til meg?

Jeg innrømmer det, jeg er både geek og nerd. Min første datamaskin var en C128, og siden dengang har det gått slag i slag. Jeg blir fysisk uvel av å ikke bygge PC regelmessig, og jeg har flere gadgets enn strengt tatt godt er. Takk og lov at jeg jobber et sted der også andre vet verdien av å overklokke et grafikkort og vannkjøle PCen.

Jeg skriver om mye forskjellig innen IT og teknologi, men spesielt forbrukerteknologi, kunstig intelligens, personvern, IT-sikkerhet og innovasjon. Har du informasjon om noe jeg burde skrive om, kontakt meg gjerne:

Tlf/Signal: (+47) 95 25 94 96
E-post: are@digi.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.