OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

De nyeste Windows-oppdateringene gjør PC-er tregere for mange brukere

HEERENVEEN, NETHERLANDS, June 6, 2015: Laptop computer with Windows 10 background. Windows 10 is the new version of Windows OS by Microsoft Corporation; it starting July 29, 2015.
HEERENVEEN, NETHERLANDS, June 6, 2015: Laptop computer with Windows 10 background. Windows 10 is the new version of Windows OS by Microsoft Corporation; it starting July 29, 2015. Foto: Colourbox/17029884
16. apr. 2019 - 08:44

De seneste oppdateringene til Windows som Microsoft slapp denne måneden ser ut til å ha hatt en negativ effekt på ytelsen til mange PC-er. Det melder nettstedene BleepingComputer og The Inquirer.

Problemet skal stamme fra samlingen med sikkerhetsoppdateringer som Microsoft slapp på «Patch Tuesday», altså tirsdag forrige uke, og omfatter både Windows 7 og Windows 10. 

Treg Windows etter oppdatering

Ifølge BleepingComputer har det kommet inn mange rapporter fra brukere som opplever at Windows både går mye tregere å starte opp og å bruke, at noen programmer ikke starter opp i det hele tatt, samt forsinkelser i spill og andre programmer.

Heftig leseaktivitet på lagringsenheter og problemer med strømming av video er også blant problemene som rapporteres etter installering av de seneste Windows-oppdateringene.

Saken omtales av brukere i diskusjonstråder på blant annet Reddit og i Microsofts eget brukerforum. Flere journalister har også selv reprodusert og bekreftet problemene.

Kan skyldes kompatiblitetsproblemer med antivirusprogrammer

Ifølge kilder som BleepingComputer har vært i kontakt med, og som skal ha kjennskap til saken, har problemene sin bakgrunn i manglende kompatibilitet mellom de seneste oppdateringene og diverse antivirus-programvare.

Disse kompatiblitetsproblemene førte i første omgang til at Windows simpelthen stoppet, noe Microsoft selv bekreftet forrige uke, men det kan altså se ut til at også andre symptomer har meldt seg.

Selskapet omtalte selv kun Sophos Endpoint Protection-programmet i denne forbindelsen, men også sikkerhetsprogramvaren fra blant andre Avast og Avira har vist seg å føre til Windows-problemer etter de nye oppdateringene til operativsystemet.

Ytelsesproblemene som er blitt rapportert den siste tiden, ser ennå ikke ut til å ha avstedkommet noen respons fra Microsoft, men trolig er selskapet klar over rapportene. Når det eventuelt kommer en fiks er uvisst, og det er heller ikke klart akkurat hvor mange som er rammet.

Les også: Har levd i 17 år – nå er det helt slutt for Windows XP »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.