De nyutdannede søker seg til de globale

IT-studenter vil jobbe i de store internasjonale selskapene, viser en fersk undersøkelse.

De nyutdannede søker seg til de globale

IT-studenter vil jobbe i de store internasjonale selskapene, viser en fersk undersøkelse.

Undersøkelsen Universums Young Professional Survey er en heldekkende undersøkelse som gjennomføres årlig om karriere, arbeidsliv og framtid. Den gir et bilde av hvordan de unge yrkesvirksomme akademikerne ser på ulike arbeidsgivere og sin egen framtid, og ble gjennomført første gang i 2001.

3381 personer deltok i årets undersøkelse. Respondentene er opp til 40 år gamle, har fra ett til åtte års arbeidserfaring og akademiske studier innefor økonomi, teknikk og IT.

Ikke overraskende fortsetter Microsoft å toppe listen over den arbeidsplassen unge IT-folk vil jobbe i. Gigantselskapet går av med seieren (22,1 prosent), sterkt etterfulgt av Statoil som beholder andreplassen med 19,7 prosent. Med 14,4 prosent av IT-stemmene tar Telenor tredjeplassen fra Opera Software.

IBM klatrer inn på topp-5 listen med 11,2 prosent, og Aker Kværner faller dermed til sjette plass. Årets rakett er Hewlett-Packard som klatrer 12 plasseringer fra i fjor og tar seg dermed inn på topp-10 listen.

Statoil dominerer ingeniørenes rankingliste med 25 prosent av stemmene. Aker Kværner og Hydro er stabile på andreplass, men ligger et stykke bak vinneren med 12,2 respektive 12 prosent av svarene. Microsoft og Forsvarets forsvarsinstitutt tar fjerde- og femteplassen i gruppen.

Tilsvarende undersøkelse i fjor rangerte også da Microsoft som den mest attraktive arbeidsplassen, etterfulgt av Opera Software, Statoil, IBM, Nokia, Sun, Hydro, Ericsson og Telenor.

Trenden viser også at IT-studenter trekkes mot de trygge og offentlige arbeidsplassene. Mange offentlige virksomheter kan ha svært store IT-avdelingen selv om de har en helt annen kjernevirksomhet, som for eksempel Forsvaret som har over 1100 ansatte i IT-avdelingen.

Av de 30 mest attraktive arbeidsplassene etter IT-studentenes syn, ble Forsvarets Forskningsinstitutt ranket som nummer 15, Skattedirektoratet på nummer 21, Kongsberg Gruppen som nummer 22, Rolls Royce som nummer 23 og Det Norske Veritas som nummer 24.

Disse var mer foretrukne arbeidsplasser enn IT-giganten EDB Business Partner.

Til toppen