RESULTATERFINANS

De proffe daytraderne overlever kursmassakren

Kursmassakren på Nasdaq har fått skilt klinten fra hveten. Bare de virkelig seriøse er i stand til å tjene i dagens marked.

Oddmund Grøtte
16. mars 2001 - 16:35

For ett år siden kunne Eddis Chau og Helen Lam rake inn penger på daytrading via nettet. Nå, midt under nedgangen på Nasdaq, har det vist seg vanskeligere å tjene penger, ifølge BBC Online.

Lam og Chau er to av et dusin daytradere som hver dag drar ned til tradingsenteret All-Tech Direct lokalisert i Chinatown i New York City. Men selv om det har vært nedgang de siste ukene, klager de ikke på inntjeningen.

Lam har de siste ukene tjent gjennomsnittlig tusen dollar per dag. Mandag denne uken, da Dow Jones falt mer enn 400 poeng, tjente Lam 2.200 dollar.

På tradingsenteret peker Lam ut kjøps- og salgssignaler for journalisten: - Når chartet blir rødt, selger jeg, sier hun.

- Daytraderne lever i beste velgående, sier Harvey Houtkin, sjefen i All-Tech Direct. Houtkin sier til BBC at de profesjonelle og gode daytraderne er meget disiplinerte og bruker den nyeste teknologien.

- De traderne som kom inn da daytrading var hypet som verst, har nå fått skikkelig på pukkelen. Svært mange av disse har gått regelrett konkurs. Dette var de som kom inn for å trade bare for å bli rik uten å ha noen plan. Å bli en trader krever en profesjonell og seriøs innstilling. Dette er ikke noe casino. De fleste av de som har gått under er de som satt med posisjoner over natten. Det er en dødssynd for en daytrader hvor hele cluet er å ikke sitte med posisjoner over natten.

Dette bekreftes av Lam:

- Den største forskjellen fra i fjor under oppgangen og nå når det faller, er at det er altfor stor risko å sitte på aksjer over natten. Ifjor hadde jeg noen ganger posisjoner over natten, men det er helt utelukket i dagens børsklima. Mulighetene til å tjene penger som daytrader er likevel tilstede, selv om det er noe vanskeligere. Vi må bare jobbe hardere og være displinert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.