De tynne, bærbare skal bli mye billigere

Intel lover prisnedgang med nye brikker.

De tynne, bærbare skal bli mye billigere

Intel lover prisnedgang med nye brikker.

Intel presenterte i går fire nye prosessorer. Den mest interessante er en ny laveffektmodell som skal gjøre det mulig å produsere lette og tynne, bærbare pcer til en betydelig lavere pris enn i dag. Det dreier seg altså om maskiner som veier mellom 1 og 2,5 kg og som er under 2,5 centimeter tykke.

Den nye Pentium ULV-prosessoren (Ultra-Low Voltage) har et maksimal effektbehov på 10 watt, noe som i tilligg til begrenset varmeutvikling, og dermed forenklet kjølebehov, også skal kunne føre til forbedret batteritid. Prosessoren, som har modellnummeret SU2700, er også mer kompakt enn Core 2 Duo-prosessorene. Den har dog ikke høyere klokkehastighet enn 1,3 GHz.

Intel lover at med et typisk bruksmønster vil et batteri med kapasitet på 57 WHr kunne brukes i mer i enn sju timer før det må lades opp på nytt.

Den nye prosessoren vil typisk kombineres med et nytt lavpris-brikkesett som kalles Mobile Intel GS40 Express Chipset. Dette tilbyr noe høyere grafikkytelse enn tidligere generasjoner. Dessuten har det støtte for høyoppløst film og integrert HDMI-grensesnitt.

Til News.com sier Intels markedssjef, Sean Maloney, at prisen på bærbare pcer som tar i bruk de nye brikkene starte på 400 dollar.

Standardutgaven av Intel Core 2 Duo prosessoren og brikkesettet Mobile Intel GM40 Express chi sammenlignet med Intels ULV-prosessor  og brikkesettet Mobile Intel GS40 Express
Standardutgaven av Intel Core 2 Duo prosessoren og brikkesettet Mobile Intel GM40 Express chi sammenlignet med Intels ULV-prosessor og brikkesettet Mobile Intel GS40 Express

Intel oppga i pressemeldingen at det nå også er mulig å få Centrino 2-baserte, bærbare pcer som leveres med både integrert og diskret grafikk. Brukerne vil da kunne velge mellom den kraftigere, diskrete grafikken eller den mer energieffektive, integrerte grafikken etter behov.

Men både Nvidia og AMD har tilbudt slike hybride grafikkløsninger siden midten av 2008.

Til toppen