BEDRIFTSTEKNOLOGI

DEC og Microsoft utvider NT-samarbeidet

Microsoft satser på DEC som sin hovedsamarbeidspartner for kjøre fram Windows NT "som et reelt alternativ til stormaskinmiljøer". Selskapene vil levere felles løsninger for Internett, Exchange samt for integrasjon av Windows NT på ulike plattformer.

Øystein Kvistad
28. jan. 1998 - 18:03

- Den utvidede samarbeidsavtalen innebærer at Digital Equipment Corporation (DEC) og Microsoft i fellesskap utvikler Windows NT-løsninger i henhold til alle de krav som stilles til driftssikkerhet, ytelse, funksjonalitet og support i dette markedet, heter det i en felles pressemelding fra de to selskapene.

Der heter det videre at Windows NT skal bli tettere integrert med DECs Alpha-plattform, og at selskapene "vil samarbeide om utviklingen av 64-bit Windows NT".

- Alpha blir en viktig brikke i den videre utviklingen av Windows-plattformen, noe som vil gi våre storkunder mulighet til å kjøre også de største systemene på Windows NT, sier Ole Morten Settevik, administrerende direktør i Microsoft Norge.

DEC vil nesten doble antallet Microsoft-sertifiserte ingeniører og utviklere til 3000 innen utgangen av 1999. Hovedområdene er sertifisering innen Microsoft Exchange, SQL Server og Internett-teknologier.

I skrivende stund pågår det en pressekonferanse i Oslo om det utvidete DEC/Microsoft-samarbeidet. digi.no er til stede og kommer tilbake med mer om avtalen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.