Dedikert datavarehus-maskineri fra Microsoft

En ny referanseplattform skal drastisk redusere prisen per terabyte.

Dedikert datavarehus-maskineri fra Microsoft

En ny referanseplattform skal drastisk redusere prisen per terabyte.

Med et nytt produkt kunngjort i går, SQL Server Fast Track Data Warehouse, følger Microsoft i fotsporene til rivalen Oracle og tilbyr en referansearkitektur for dedikert datavarehus-maskineri. Partnerne på maskinsiden er Bull, Dell og HP – HP er med på Oracles tilsvarende «databasemaskin» – mens Avanade, Cognizant, HP og Hitachi Consulting skal bidra med spesielt tilrettelagte løsningsmaler.

Hensikten er å tilby en plattform for datavarehus på enterprisenivå, der prisen per terabyte skal kunne nærme seg 13 000 dollar, og som skal kunne skalere opp til 32 terabytes med SQL Server 2008. Andre fordeler skal være redusert tid og ressurser for å realisere forretningskritiske prosjekter.

Maskinvaren i referanseplattformen er nøye avpasset med tanke på å få maksimalt ut av alle komponenter, heter det. Dataflyten skal kunne nå 200 megabytes per sekund for hver prosessorkjerne. Den samlede ytelsen skal være proporsjonal med antall prosessorkjerner.

Microsoft lover at de som bygger sine datavarehus på det nye produktet, vil oppleve «sømløs overgang» til selskapets kommende plattform for forretningsanalyse og beslutningsstøtte, «Madison».

«Madison» skal integrere SQL Server 2008 med teknologien Microsoft skaffet seg for massivt parallellprosessering da de kjøpte DATAllegro i fjor våres. Kjøpet ble fullført 16. september.

Kombinasjonen av SQL Server 2008 og DATAllegro-teknologien skal legge et grunnlag for datavarehus på flere hundre terabytes, heter det.

Microsofts framgang innen teknologi for datavarehus, forretningsanalyse og beslutningsstøtte, er anerkjent av analyseselskapene Gartner og Forrester. I fjor ble Microsoft posisjonert i «leder»-delen av Gartners «magiske kvadranter» innen både storbedriftsdatavarehus og «business intelligence». Microsoft fikk tilsvarende godt skussmål i Forresters nyeste rapport om storbedriftsdatavarehus, publisert denne måneden.

    Les også:

Til toppen