BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dedikert maskin for «big data»

«Oracle Big Data Appliance» bruker Hadoop til å laste ustrukturert data inn i 11g-basen.

5. okt. 2011 - 06:39

Oracle har lansert en dedikert maskin for å holde styr på ustrukturerte data. «Big Data Appliance» er en ferdig rack med integrert maskin- og programvarevare. Systemet skal være optimalisert for å hente inn og organisere store mengder ustrukturerte data, og laste dem inn i Oracle Database 11g.

Systemet bruker Oracle NoSQL Database til å fange og styre data, Apache Hadoop til å omforme data, og to egne utvidelser til Hadoop for henholdsvis å forenkle overgangen av data til 11g og selve innlastingen. Det hele kjøres under Oracles egen Linux-distribusjon og Java HotSpot Virtual Machine.

Apache Hadoop er et åpen kildekodeprosjekt for prosessering av store datamengder i klynger. Oracles nye system tyr til et annet prosjekt innen åpen kildekode, R Project for Statistical Computing for å tilby verktøy for statistisk analyse. Oracle-produktet «R Enterprise» brukes til å integrere R mot 11g-databasen.

Datakilder til Big Data Appliance kan være blogger, tekster fra sosiale medier, sensorer med mer. Oracle mener systemet skal kunne ta seg av alt som produseres av data og som i dag i hovedsak ikke er tilgjengelig for datavarehus eller applikasjoner for forretningsanalyse og beslutningsstøtte.

Det dedikerte systemet er laget med tanke på å fungere mot andre dedikerte systemer fra Oracle, særlig Exadata Database Machine og Exalytics Business Intelligence Machine. Sistnevnte ble lansert i helgen, og består av et ferdig integrert system for forretningsanalyse og beslutningsstøtte, der all data holdes i minne under spørringer og beregninger.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.