BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dedikert Photoshop-computer

Toppsjefen i Be Inc. og tidligere Apple-direktør, Jean-Louis Gassee, tenker høyt om en fremtidig dedikert Photoshop-computer drevet av BeOS.

Jens Kanden
17. sep. 1997 - 17:11

Steve Jobs' desimering av Mac-klonemarkedet har skapt hodebry for Be Inc. og selskapets BeOS - et spesialisert operativsystem for de kreative markedene. Dette er andre gang Apple har gitt tidligere Apple-ansatte Gassee en nesestyver. Be var som kjent en oppkjøpskandidat for Apples neste generasjon operativsystem, men Apple valgte NeXT i stedet.

Be har siden reposisjonert seg ved å utvikle en versjon av BeOS for Intel-plattformen. Likevel er det kinkig for selskapet å ha tapt et viktig marked - det PowerPC-baserte Mac-klonemarkedet - til å spre sitt operativsystem. Selskapet hadde blant annet inngått en strategisk viktig avtale om å distribuere BeOS med Power Computings Mac-kloner - som nå er kjøpt opp av Apple. Selv om Be vil fortsette å gi gratis kopi av BeOS til kjøpere av Power Computings Mac-kloner, blir det slutt på denne distribusjonen ved årsskiftet, når Power vil avslutte sitt Mac-klonesalg.

Dette betyr at Be er nødt til å være kreative for å finne nye måter å få profilert sitt produkt på. Med Apples fornyede fokus på de kreative bransjene, er det klart at Be og Apple i enda større grad enn før, vil være konkurrenter.

I sitt elektroniske nyhetsbrev tenker Gassee høyt om et nytt, interessant konsept - en dedikert Photoshop-computer drevet med BeOS.

- Hvorfor ikke bruke den kosteffektive CHRP-modellen til å bygge en BeOS-basert Photoshop-maskin? spør Gassee i nyhetsbrevet.

Gassee ser flere fordeler i et slikt scenario.

- Å bruke BeOS i en dedikert konfigurasjon vil gjøre mer enn å øke ytelsen. Ved å utnytte modulariteten i BeOS og fokusere på Photoshop-brukere, kan man redusere omfanget av systemet og derved spare penger, skriver Gassee.

Gasse mener det vil kunne lønne seg å føre BeOS over til en slik dedikert plattform vinklet mot eksisterende Photoshop-brukere.

- Photoshop-brukere ønsker den enkleste, minst forstyrrende, og mest effektive måte å bedre sin eksisterende arbeidsflyt på.

- Det er for tidlig å si om alle forslagene vi har sett på Internett om en "Photoshop-boks" faktisk vil føre til en implementasjon, men vi setter pris på de positive signalene dette gir, avslutter Gassee - som virker alt annet enn resignert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.