Dedikert tjener gir virtuell tilgang til 49 CD-er

DiskZerverVT er en beskjeden boks som lar deg gjøre opptil 49 CD-er umiddelbart tilgjengelig for alle dine brukere.

DiskZerverVT er en beskjeden boks som lar deg gjøre opptil 49 CD-er umiddelbart tilgjengelig for alle dine brukere.

- DiskZerverVT er et alternativ til nettilgjengelige CD-ROM og DVD-ROM-spillere, forklarer Thor Nagell hos Input Technology som importerer apparatene fra Microtest.

- I stedet for å samle CD-ROM-skivene fysisk på ett sted, samler vi dem virtuelt. For brukerne er det akkurat som å gå inn på en standard CD-ROM. Fordelen er at hastigheten er så mye større.

DiskZerverVT er en dedikert tjener som kan koples til et 10 eller 100 Mbps Ethernet under alle kurante nettoperativsystemer og nyttes av alle kurante klienter - Windows, Mac og Unix. Den består av en enorm disk og spesielt tilpasset programvare.

- Idéen er at en CD-ROM eller en DVD-ROM kopieres til DiskZerverVT fra en klient i nettet. DiskZerverVT trenger ikke selv å være koplet til en egen spiller.

DiskZerverVT styres fra administrators nettleser. Den nyeste utgaven er kompatibel med Novells katalogtjeneste NDS, slik at tilgangs- og sikkerhetsparametre kan settes derfra. Klientene som skal losse CD-er over på tjeneren, trenger et eget verktøy.

Nagell presiserer at den som bruker en DiskZerverVT, må sørge for å ha et tilstrekkelig antall brukerlisenser til alt beskyttet materiale som legges ut.

Veiledende pris i Norge varierer fra rundt 17.000 kroner eks mva for en enhet som kan ta opptil sju CD-ROM-er, til rundt 37.000 kroner for 49 platers modellen.

Til toppen