Dedikerte sikkerhetstjenere i ferdige bokser

Network Associates er kjent for sin sikkerhetsprogramvare. I januar vil det begynne å levere dedikerte tjenere der sikkerhetsprogramvaren er forhåndsinstallert. Konseptet er døpt "e-ppliance".

Network Associates er kjent for sin sikkerhetsprogramvare. I januar vil det begynne å levere dedikerte tjenere der sikkerhetsprogramvaren er forhåndsinstallert. Konseptet er døpt "e-ppliance".

Det er i første omgang tenkt på tre ulike modeller. Tidsplanen forutsetter at antivirustjeneren gjøres leveringsklar allerede januar, under navnet WebShield Antivirus. I andre kvartal kommer to ferdigbokser til, med henholdsvis brannmuren Gauntlet og det virtuelle private nettet (VPN) fra datterselskapet PGP.

- Jeg vil ikke akkurat kalle det "plug and play", sier markedsansvarlig Frank Pinello.

- Selv dedikerte tjenere krever konfigurering. Fordelen er at du får en boks du kan kople der det passer deg, og at boksen utfører sin spesielle funksjon uten plunder og heft.

Konfigureringen omfatter også et opplegg som gjør at programvaren er selvoppdaterende. Det er betryggende i tider hvor blant annet antivirus krever nærmest daglig oppdatering.

- Plasserer du en WebShield Antivirus foran nettverket ditt, vil ikke noe virus slippe gjennom til brukerne, sier Pinello.

- Vil du tilby et virtuelt privatnett til dine brukere, installerer du en egen VPN-boks. Så enkelt vil det bli.

De dedikerte tjenerne vil bli solgt gjennom to forskjellige kanaler, dels gjennom Network Associates' egne, dels som OEM-produkter fra partnere, foreløpig Hewlett-Packard og Sun. Priser er ennå ikke kjent.

Det er sådd tvil om Network Associates' vilje til å oppdatere enkelte av sine antivirus-produkter.

- Det er blitt hevdet at kunder som bruker Dr Solomon ikke vil få oppdatering. Det er feil, sier Pinello.
- I april kommer vi til å slå alle våre tre virusprodukter sammen i ett produkt kalt Total Virus Defense. Her vil det beste fra vårt eget NAI-produkt, Mcafee og Dr Solomon kombineres. Motoren i det kombinerte produktet vil vesentlig stamme fra Dr Solomon. Dette er for øvrig en strategi vi kunngjorde for over et år siden.

Les blant annet om Network Associates nye sikkerhetsarkitektur:


Dedikerte tjenere er en tidsmessig utvikling:


Til toppen