Deilig å ha portal i Danmark

Portal- og oversiktsnettsteder er de mest populære i Danmark. Tre av fire nettbrukere har vært innom landets største nettsted Jubii i løpet av uka.

Portal- og oversiktsnettsteder er de mest populære i Danmark. Tre av fire nettbrukere har vært innom landets største nettsted Jubii i løpet av uka.

Tre av fire danske nettbrukere har vært innom hos portalen Jubii i løpet av uke, viser en undersøkelse foretatt av det danske reklamebyrået enVision. Undersøkelsen ble foretatt ved at 10.000 dansker fylte ut et spørreskjema som poppet opp på 76 ulike danske nettjenester.

Jubii oppga ved årsskiftet at de hadde rundt fem millioner besøk i måneden.

Portaler og nettsteder som Jubii og Yahoo viste seg å være mest populært for de danske nettbrukerne å besøke. På andreplass kom elektroniske oppslagsverk som kart- eller telefonnummertjenester. På tredjeplass kommer nettsteder av typen nyhetstjenester fra blant annet pressen og etermedier, med den kommersielle TV-kanalen TV2 og riksavisen Politiken på topp.

- Formålet med undersøkelsen er å få profesjonalisert markedet for online-annonsering og å få skapt et bedre beslutningsgrunnlag for danske virksomheters satsing på mediet Internett, sier avdelingsleder Morten Duch i enVision til JyllandsPosten.

I undersøkelsen kommer det også fram at den yngre garde for det meste søker til chat eller praterom og underholdningsnettsteder, mens de litt eldre leser seriøse aviser på nettet. Enslige går etter kulturtilbud, mens familier jakter på barnesider.

Til toppen