BEDRIFTSTEKNOLOGI

Deilig for teleoperatører i Danmark

Danske myndigheter kryper ikke til korset med sin forestående UMTS-lisensauksjon selv om inntektene kan ende under 10 prosent av hva politikerne hadde håpet.

Ole-Andreas Krohn
1. feb. 2001 - 13:42

På tross av den mislykte UMTS tildelingen som nylig ble avsluttet i Frankrike ønsker danske myndigheter nå ikke å avbryte sin egen auksjon av lisenser. I Frankrike ble kun to av fire lisenser tildelt selv om det her var snakk om en såkalt skjønnhetskonkurranse.

Det danske Forskningsministeriet står imidlertid fortsatt fast på, at det nå skal gjennomføres en auksjon. Dette skriver Netposten i dag.

For ett år siden forventet de danske myndighetene at lisensessalget skulle innbringe i alt 20 milliarder danske kroner. Konklusjonen etter det siste franske salget er at beløpet nok heller nærmer seg 2 milliarder danske kroner, ifølge det danske analyseselskapet Netplan.

Beløpet vurderes av selskapet til å kunne bli enda lavere dersom telemarkedet mettes ytterligere og antallet interesserte teleoperatører blir mindre enn antallet tilbydte lisenser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.