Dekker snart hele Norge med mobilt bredbånd

Ice.net skal nå ha over 90 prosent husstands-dekning, ifølge ferske tall fra Ice-sjef Mathias Peter.

Dekker snart hele Norge med mobilt bredbånd

Ice.net skal nå ha over 90 prosent husstands-dekning, ifølge ferske tall fra Ice-sjef Mathias Peter.

Telenor og Netcom begynner å få tøffere konkurranse. De siste årene og særlig siden sommeren i fjor har tre aktører giret opp med å bygge egne nett. For lenge var det bare to mobilnett i Norge. Alle andre leide bare av Telenor og Netcom.

Blant utfordrerne er Ice.net som ble lansert i Norge av Nordisk Mobiltelefon Norge, som er et datterselskap av Nordisk Mobiltelefon AB. I 2004 fikk selskapet tildelt en 15-årig lisens for frekvensene til det tidligere NMT450-nettet som benyttes sammen med CDMA2000, verdens største mobilstandard for tredje generasjons mobilnett.

Tjenesten skal sikre en høy hastigheten uansett sted, om det er i byen, til sjøs, ved kysten eller på fjellet.

I en fersk dekningsanalyse skal nå Ice.net ha over 90 prosent husstandsdekning, dekning i 90 av 96 byer og ved 760 tettsteder.

– I tillegg har vi dekning ved 556 gjestehavner og nesten sammenhengende kystdekning posisjonerer Ice.net høyhastighets mobilt bredbånd, sier Ice-sjef Matthias Peter i en pressemelding.

Ice.net har nylig gjennomført en omfattende dekningsanalyse for å kartlegge ulike dekningsstatistikker. Dekningen er beregnet for hastigheter større enn 600 kBit/s som er vesentlig bedre enn tradisjonelle 3G eller GSM/GPRS/Edge-hastigheter.

Dekningsstatistikk pr 31.03.2008:

  • 90,3 prosent husstandsdekning i hele Norge.
  • 75 prosent arealdekning.
  • 90 av 96 byer (se definisjon nederst).
  • Dekning ved 760 tettsteder (se definisjon nederst).
  • Mer enn 50 prosent arealdekning ved 337 kommuner.
  • Dekning ved 556 norske gjestehavner (se forklaring på gjestehavner nederst).
  • Nesten sammenhengende kystdekning i hele Skandinavia.

Peter hevder at ingen av konkurrentene i det mobile bredbåndsmarkedet klarer å måle seg med dekningstallet for turbo3G-hastigheter.

Med slike hastigheter fungerer Ice.net mobilt bredbånd både til internettsurfing, håndtering av e-post, IP-telefoni og andre sanntidstjenester/multimedietjenester.

– Ice-teknologien gjør at hver enkelt basestasjon gir bred dekning over store områder. Dette gjør at Ice.net står i en særstilling til å kunne tilby mobilt bredbånd langs kysten. Dekningen strekker seg opp mot seks mil utenfor land, avhengig av lokale forhold, sier Peter.

Ice.net hevder å fremdeles være det eneste selskapet som tilbyr bruk av mobilt bredbånd på tvers av de skandinaviske landene uten ekstra kostnader: – Med et norsk fastprisabonnement er all bruk i Norge, Sverige og Danmark inkludert, sier Peter.

Ice.net bygger i dag et landsdekkende mobilt bredbåndsnett i hele Skandinavia med turbo3G-hastigheter.

I Ice.nets bredbåndsløsning trenges verken sim-kort, pin-kode, brukernavn eller passord for å komme deg på nett.

Til toppen