Dekkoperasjon i SAP, hevder Oracle

Oracle utvider sine anklager i søksmålet mot SAP for påstått industrispionasje.

Dekkoperasjon i SAP, hevder Oracle

Oracle utvider sine anklager i søksmålet mot SAP for påstått industrispionasje.

Oracle har utvidet sitt søksmål mot SAP med nye beskyldninger. I søksmålet fra juli i fjor hevdet Oracle at SAP brukte sitt datterselskap TomorrowNow til ulovlig å laste ned dokumentasjon, kode og annen intern informasjon fra Oracle. TomorrowNow er nå under avvikling, og det er en alminnelig oppfatning av SAP ikke har en spesielt sterk sak.

    Les også:

De nye anklagene går ut på at den påståtte industrispionasjen var ledd i en bevisst og «korrupt» strategi. Oracle mener å kunne bevise at TomorrowNow drev ulovlig før SAP kjøpte dem i 2005, at SAP-ledelsen ble advart, og at de valgte å føre den lovstridige virksomheten videre.

SAP har hittil forsvart seg med at de ikke visste om ulovlige nedlastninger. I dokumentasjonen som begrunner de nye anklagene, sier Oracle at et internt nettsted ga SAP-lederne tilgang til hele datasystemet i TomorrowNow. Det hevdes også at SAP-lederne og TomorrowNow-sjefene rutinemessig utvekslet materiale per e-post.

Oracle hevder også at SAP og TomorrowNow drøftet en mulig dekkoperasjon for å hindre lekkasjer om den ulovlige nedlastingen av internt Oracle-materiale. Dekkoperasjonen ble døpt «Project Blue». Den ble til slutt skrinlagt.

SAP sier de ikke ønsker å kommentere de utvidede anklagene.

– Det er opptil retten å fastslå sakens fakta og remedier. Vi foretrekker at diskusjonen begrenses til rettsapparatet, heter det i deres uttalelse.

    Les også:

Til toppen