Deler av Sogn og Fjordane uten telefon

Politi og alarmsentral også rammet.

Deler av Sogn og Fjordane uten telefon
Feil i telenettet slo ut deler av dekningen i Sogn og Fjordane. Fylket er her representert ved den vakre Sognefjorden. Bilde: world-traveller.org/CC/Wikipedia

Elleve kommuner i Sogn og Fjordane kunne natt til torsdag stå uten fast- og mobiltelefonforbindelse på grunn av feilretting på telenettet i fylket.

Tirsdag oppsto det feil på telenettet i Sogn og Fjordane. Telenor planla derfor feilretting som skulle starte klokken 2 natt til torsdag, skriver Bergens Tidende.

Det var fra klokken 2 til 3.30 natt til torsdag risiko for at fasttelefonnettet kunne falle ut i kommunene Flora, Bremanger, Askvoll, Fjaler og Hyllestad. Mobilnettet risikerte å bli satt ut av drift i de samme kommunene, i tillegg til Høyanger, Årdal, Vågsøy, Eid, Hornindal og Stryn fra klokken 2 til 2.45 natt til torsdag.

Verken politi eller alarmsentral slipper unna når telefonnettet går ned. Men ifølge politiet var det ingen grunn til å frykte for beredskapen. Politiet har satellittelefoner som kan brukes i slike tilfeller. I tilfelle nedetid ville nødnummeret 110 dessuten bli viderekoblet til Hordaland, mens 110-kunder ville bli sendt til alarmsentralen i Ålesund. (©NTB)