RESULTATERFINANS

Deler bonusen med ansatte

Lenovo-sjef feirer oppgang med rause gaver fra egen pung.

RAUS: Toppsjef Yang Yuanqing i Lenovo gir bort bonusen sin til ansatte.
RAUS: Toppsjef Yang Yuanqing i Lenovo gir bort bonusen sin til ansatte. Bilde: ChinaFotoPress via Getty Images/Getty Images/All Over Press
3. sep. 2013 - 14:15

Nedgangen i PC-salget er så kraftig at enkelte mener markedet aldri vil vende tilbake til tidligere års volumer. Med mindre man begynner å regne nettbrett som datamaskiner, da.

Fosser frem

Mens selv mens krisen er et faktum hos enkelte produsenter, så gjelder ikke det alle.

Lenovo kan glede seg over pen vekst. De siste kvartalene har ført det kinesiske selskapet til topps på listen over verdens største PC-produsent, foran HP.

Åpner lommeboka

Dermed blir det også utbetalt bonus. Ofte er det ledelsen som kan godte seg med en ekstra påskjønnelse ved innfridde mål, men Lenovo-boss Yang Yuanqing (48) ville det annerledes.

Konsernsjefen har bestemt seg for å gi bort hele sin bonus på 3,25 millioner dollar til de ansatte, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Månedslønn

Beløpet blir fordelt blant 10.000 ansatte i 20 land. Mest gis til medarbeidere i Kina, der staben er tilgodesett med 85 prosent av totalen.

I hjemlandet får bonusen også særlig stor effekt, da snittutbetalingen i Kina (ifølge Bloomberg) blir på 325 dollar. Det tilsvarer nesten en ordinær månedslønn for kinesiske ansatte i bedriften.

Det er gutta på golvet som vil merke sjefens generøsitet aller mest. Yang har selv mer enn nok til salt soyasaus på nudlene med en årslønn på 1,2 millioner dollar og dessuten aksjer i selskapet verdt 720 millioner dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.