Deler ikke IBMs markedsfrykt

Lederen for verdens største lagringsselskap, Michael C. Ruettgers i EMC, lar seg ikke skremme av IBMs resultatvarsel, men holder fast ved tidligere prognoser om vekst i 2002.

- Vi venter fortsatt positiv vekst i år for IT-markedet generelt og lagringsmarkedet spesielt, sa EMC-sjef Michael C. Ruettgers
under en pressekonferanse i Tokyo i dag, skriver nyhetsbyrået Reuters. - De fleste av oss (i IT-bransjen, red.anm.) tror vi får et oppsving i andre kvartal. Deretter vil utviklingen akselerere, spår Ruettgers.


EMC-meldingen vil kanskje virke som valium på stressede IT-topper etter gårsdagens overraskende resultatvarsel fra IBM og dagens like skeptiske Gartner-analyse (se peker til begge saker i lenkeblokken over). Ruettgers gjør i hvert fall sitt beste for å fremstille det som at det er først nå alvoret har gått opp for IBM, og at "Big Blue" har berget så lenge takket være at tjeneste-/konsulentbiten har veid opp for selskapets fallende produktsalg.

EMC-sjefen underslår likevel ikke det faktum at "markedet fremdeles er vanskelig og preget av stor usikkerhet", noe som gir seg utslag i at mange bedrifter venter med nyinvesteringer, selv om behovet måtte være til stede.

Til toppen