Deler Norge i fire soner

Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet og Sør/Øst-landet er lokaltakstsonene i Telias nye norgeskart. Men skal du ikke ringe lenger enn til naboen er Telenor fortsatt billigst.

Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet og Sør/Øst-landet er lokaltakstsonene i Telias nye norgeskart. Men skal du ikke ringe lenger enn til naboen er Telenor fortsatt billigst.

Telia verver nye telekunder for harde livet og har så langt kommet opp i 15.000, med en tilvekst som ifølge selskapets administrerende direktør i Norge, Bjørn Formo (til venstre på bildet sammen med adm.dir. Gunnar Evensen i Telia Marked t.h.), ligger på rundt 1000 nye kunder hver dag.

Ved hjelp av prefikset 1516 skal selskapet slå seg inn på det norske telemarkedet. Et helt nytt konsept for beregning av lokaltakst skal hjelpe Telia til å skaffe seg enda flere kunder.

Det nye norgeskartet med fire lokaltakstsoner skal ifølge selskapet gjøre det enklere for kundene å orientere seg i det liberaliserte telemarkedet. Alle samtaler innenfor de fire sonene blir lokaltakst, mens selskapet fakturerer fjerntakst om samtalen går til et annet lokaltakstområde.

- Vi mener dette gjør det lettere å skille mellom lokal- og fjerntakst, sier Formo.

Men det er fremdeles slik at det er billigere med Telenor om en ikke skal ringe utenfor Telenors lokaltakstområde. Det er bare når lokalsamtalen skal utenfor Telenors lokaltakstområde og ikke går utenfor Telias lokaltakstområde at Telia er billigst.

Formo sier at sonene dels er et resultat av ringemønster, som blant annet viser at mange samtaler går til regionenes største byer.

- De fire lokaltakstsonene er også delvis et resultat av hvor vi har egne transportlinjer, opplyser han.

Formo mener Telia har satt seg et realistisk mål når de sier de skal ha rundt 50.000 kunder i privat- og bedriftsmarkedet i løpet av året som bruker prefikset 1516.

- Vi regner med at 1516-tjenesten skal gå i balanse i år, sier han.

TABELL 1: Telias priser; fjerntakst

Man-fre kl. 08-17 0,54
Man-fre kl. 17-08 0,45
Lør-søn kl. 00-24 0,45
Startpris per samtale 0,50

TABELL 2: Telias priser; lokaltakst

Man-søn kl. 08-17 0,25
Man-søn kl. 17-08 0,14
Lør-søn kl.00-24 0,14
Startpris per samtale 0,50

TABELL 3: Innenlands til Telenor Mobil (TnM) og NetCom GSM (Nc)

TnM: Alle dager 24 t 2,04
Nc: Alle dager 24 t 2,04
Startpris per samtale 0,50

(Kilde: Telia Norge AS)

Til toppen