UTVIKLING

Deler ut 10 000 Google TV-bokser

Ønsker at utviklere skal lage tv-tilpassede nettsteder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. okt. 2010 - 09:23

Sony og Logitech lanserte tidligere denne måneden de første enhetene med støtte for Google TV, men foreløpig kun i USA.

Systemet, som er basert på Android, har stort sett blitt godt mottatt i tester, men for at opplevelsen skal bli optimal, kreves det at nettsteder som er tilpasset tv-en.

Derfor kunngjorde Google i går at selskapet skal dele ut 10 000 Logitech Revue-enheter til utviklere. Dette er en separat enhet som kan kobles til moderne tv-er ved hjelp av en HDMI-kabel.

Allerede har de mer enn 3000 deltakerne under Adobe MAX-konferansen denne uken fått hver sin enhet. Utdeling av ny maskinvare har etter hvert blitt ganske vanlig i forbindelse med store utviklerkonferanser. Blant annet delte Google ut 5000 HTC Evo 4G-mobiler under Google I/O-konferansen, mens Microsoft delte ut 3500 spesialdesignede, bærbare pc-er under Professional Developers Conference i november 2009.

Denne gang vil Google i tillegg henvende seg til en del tusen webutviklere tilknyttet Google Code-fellesskapet for å tilby dem hver sin enhet.

Profesjonelle webutviklere som ikke faller innunder noen av disse gruppene, kan søke her om å få tilsendt en enhet. Google skal dele ut 2500 enheter på denne måten. Det er dog begrenset til én enhet per selskap og kun utviklere med adresse i USA kan søke.

Google TV-baserte Logitech Revue. <i>Bilde: Logitech</i>
Google TV-baserte Logitech Revue. Bilde: Logitech

Brittany Bohnet, Googles produktmarkedssjef for Google TV, skriver i en twittermelding at den eneste mulighetene for ikke-amerikanske utviklere å få tildelt en enhet er å be en USA-basert utvikler om å søke for seg.

Det skal etter hvert også bli mulig å lage applikasjoner til Google TV, tilsvarende det man kan for Android-baserte mobiler og nettbrett. Men Google vil ikke åpne for dette før i 2011.

Google lover forøvrig å komme med både nye funksjonalitet og feilfikser til Google TV så snart disse forbedringene blir tilgjengelige.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.