Deler ut bøker gratis over nettet

Vi er vant til å få mye gratis over nettet, og nå deler et dansk forlag ut gratis reisehånd-bøker.

Deler ut bøker gratis over nettet

Vi er vant til å få mye gratis over nettet, og nå deler et dansk forlag ut gratis reisehånd-bøker.

Stadig flere typer innhold deles ut på nettet gratis og nå tar et dansk forlag et nytt skritt. I et forsøk på å kapre markedet for reisehåndbøker, deler selskapet nå ut gratis reiseguider for 31 reiseguider for storbyer som London og land som Italia, skriver Comon.dk.

Det uvanlige med gratis-guidene er at de ikke er laget som HTML-sider, ment for å leses på nettet, kanskje med annonser rundt.

Det danske forlaget Onlibri forsøker seg med en ny forretningsmodell. Brukere laster i stedet ned en Adobe Acrobat-fil som de så kan skrive ut. digi.no prøve London-guiden, som bare er på 27 sider, men sidene er i A4-format og rommer mer enn sidene i mindre reiseguider.

På flere av sidene er det store annonser, noe som åpenbart er forretningsmodellen og inntektskilden til forlaget.

Tilbudet er rettet mot danske brukere, men er også hyggelig for norske brukere som nok ikke synes det er noe problem med dansk språk. digi.no ble bedt om et vilkårlig dansk postnummer, noe vi fort fant på nettet.

Brukere må enten skrive ut guide-bøkene selv eller legge dem inn på en smartmobil der det kan søkes i filene.

Onlibri angriper et stort marked, der blant annet LonleyPlanet er en av markedslederne. Bare i Danmark blir det hvert år solgt 300.000 reisebøker.

Her kan du laste ned de 31 reisehånd-bøkene.

Her kan du lese mer om gratis reiseguider i podcast-format på DinSide, en søsterpublikasjon av digi.no

Til toppen