Deler ut gratis nettlagringskonto

Ajour tar opp konkurransen med Mamut og deler nå ut en gratis nettlagring-konto på 500 MB. Samtidig øker Telenor sitt tilbud.

Deler ut gratis nettlagringskonto

Ajour tar opp konkurransen med Mamut og deler nå ut en gratis nettlagring-konto på 500 MB. Samtidig øker Telenor sitt tilbud.

En rekke selskaper deler ut gratis lagringsplass på nettet. Mest kjent er Googles 2-3 GB-store epostkonto-tilbud, men også her i Norge er det flere som tilbyr plass. Mamut tilbyr 250 MB gratis plass med et system for backup og Telenor har tilbudt 100 MB til sine ADSL-kunder.

Men begge må se seg slått av litt mindre kjente Ajour, en leverandør at regnskapssystemer som konkurrerer med Mamut. Og Ajour gir dobbelt så mye plass som Mamut og i motsetning til Telenor er tilbudet åpent for alle norske internett-brukere. Og i motsetning til sine konkurrenter fungerer løsningen på både Windows, Mac og Linux.

- Vi tar opp konkurransen med Mamut for å gjøre regnskapssystemet vårt mer kjent. Vi skal også tjene penger på å selge ekstra lagringsplass, forteller Vidar Johannessen i Ajour til digi.no.

Ajour har laget en meget enkel løsning som er programmert i Java, noe som åpner for bruk på alle operativsystemer. Det ferdig installerte programmet foreslår å ta backup av "Mine dokumenter"-mappen og Outlook Express-epost-filene, men dette kan innstilles fritt. Man stiller så inn hvor ofte backupen skal skje, for eksempel daglig og tidspunkt. Programmet viser hvor mye plass man har brukt og lar deg hente tilbake dataene med noen klikk.

Her kan du lese mer om Ajour Online Backup. Du kan laste ned programmet fra lenken "last ned" inne i teksten på siden eller direkte fra denne lenken.

Samtidig forteller Telenor at selskapet har tidoblet lagringsvolumet for sine ADSL-kunder fra 100 MB til 1 GB.

Til toppen