BEDRIFTSTEKNOLOGI

Deler ut gratis sikkerhetsprogramvare

AT&T og IBM har begynt å dele ut to programmer som skal sikre deg på Internett og hjelpe bedrifter som skal lage nettbutikker.

5. apr. 2002 - 12:45

Her i Norge har vi Datatilsynet som strengt regulerer hva bedrifter kan bruke ditt navn og annen informasjon de får fra deg til. Men på utenlandske nettsider er det i utgangspunktet fritt frem.

Nå øker fokuset på personvern i USA og dermed P3P-standard for personvern fra W3C. Både IBM og AT&T har derfor lagt ut to programmer som bedrifter og enkeltpersoner kan laste ned gratis, skriver Reuters.

AT&T Privacybird er et gratis-program du installerer på PC-en sammen med Internet Explorer. Programmet advarer deg på forskjellige måter når du besøker steder som ikke tilfredstiller P3P-standarden.

Klikk her for å laste ned programmet.


IBM har også lagt ut Tivoli Privacy Wizard for gratis nedlastning. Programmet hjelper IT-konsulenter til å lage P3P-sertifiserte nettsteder. Administratorer og andre i bedriften som arbeider med nettstedet, vil senere for eksempel ikke kunne bruke adresse-informasjon til noe annet enn utsendelser av varer.

Her kan du lese mer og laste ned IBM-programmet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.