Deler ut Office 365 til studenter

Microsoft med selvbetjent ordning.

Deler ut Office 365 til studenter
Studenter ved læresteder hvor Microsoft Office brukes fra før av alle de ansatte, kan nå på egenhånd få tilgang til Office 365 uten å måtte betale for det. Bilde: MIcrosoft

Microsoft lanserte i går Office 365 for Students, en forenklet utgave av ordningen Student Advantage, hvor studenter kan få tilgang til en Office 365-lisens uten at må betale for den. Inkludert er soft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access og Publisher, som kan installeres på opptil fem enheter, inkludert nettbrett. Også én terabyte med lagringsplass i OneDrive er inkludert.

Til nå har dette måtte gjøres via lærestedet, men nå skal studentene kunne gjøre dette selv. I første omgang gjelder ordningen bare i USA, men den skal utvides til å gjelde globalt i løpet av året. Alle over 13 år kan søke.

For å melde seg på ordningen, skal man som student bare behøve å oppgi den e-postadressen man har fått av lærestedet på denne siden.

Det stilles dog også et krav til lærestedet, nemlig at dette må ha kjøpt Office-lisenser til alle de ansatte i organisasjonen via Microsoft Volume Licensing-programmet.

Også lærere vil fra den 1. desember omfattes av en lignende ordning, slik at de kan bruke de samme verktøyene som elevene både på lærestedet og hjemme.

Les mer om: