JUSS OG SAMFUNN

Dell anmelder nettsted for Dell-annonsering

Dell liker dårlig å få gratisannoser, i hvert fall på nettsteder selskapet vurderer å være av bedrøvelig karakter. Nå saksøker dataselskapet gulebransjer.no for 200.000 kroner.

Øystein Kvistad
29. jan. 2003 - 13:13
Dell Computer AS

Nettstedet det er snakk om er www.gulebransjer.no - en site til forveksling lik Telenors Gule Sider. På nettsiden var det blant annet lagt ut reklamebanner for Dells datamaskiner. Dette likte datagiganten dårlig, og krever nå 200.000 kroner av selskapet Gulebransjer Media DA ved daglig leder Thomas Holen.

Dette kommer frem av en stevning til Oslo tingrett der Dell saksøker Gulebransjer, skriver digi.nos søsterpublikasjon Propaganda.

I stevningen skriver Dell at "[Gulebransjers] tjenester skjer ved at potensielle kunder villedes til å betale for oppføring databasen uten at tjenesten er bestilt på forhånd". Dell hevder videre at Gulebransjer bruker annonsene fra Dell for å gi hjemmesiden et uberettiget legitimt/profesjonelt preg på grunn av den goodwill som i omsetningskretsen er knyttet til Dell.

Datagiganten mener en slik illegitim fremvisning av annonser er egnet til å påføre Dell betydelig "Badwill" "på grunn av den tilsynelatende tilknytning mellom Dell og Gulebransjer og sistnevntes høyst tvilsomme forretningsmetoder".

Thomas Holen har fått frist til 10. mars med å gi svar på påstandene fra Dell

Les hele saken hos Propaganda.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.