AVTALER & KONTRAKTER

Dell bekrefter lekket info om framtidsplaner

Vurderer endringer i eierstrukturen.

Illustrasjonsbilde: Dell Technologies-sponset tee-markør under en golfturnering i 2017.
Illustrasjonsbilde: Dell Technologies-sponset tee-markør under en golfturnering i 2017. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFP
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. feb. 2018 - 05:00

Dell Technologies bekreftet fredag i forrige uke at selskapet vurderer endringer i eierstrukturen til selskapet. Blant disse mulighetene er en ny børsnotering. Selskapet ble tatt av børs i 2013 da det ble kjøpt av Michael Dell og investeringsselskapet Silver Lake. 

Den første rapporten om at selskapet vurderer en slik mulighet, kom i en Bloomberg-artikkel for halvannen uke siden. Men det vurderes også to andre alternativer.

VMware

Det ene alternativet er å beholde dagens eierstruktur og å fortsette som før. Det andre handler forholdet til VMware og en evaluering av muligheten for det som omtales som «business combination». Dell eier i dag omtrent 82 prosent av VMware. Trolig er det et oppkjøp av resten av VMware Dell vurderer. 

Dell fikk eierandelen i VMware som følge av fusjonen med EMC i 2016. Men VMware er fortsatt et selvstendig selskap som dessuten er børsnotert. 

I en egen pressemelding sier VMware-sjef Pat Gelsinger at selskapet ikke har mulighet til å spekulere over utfallet av Dells evaluering av potensielle forretningsmuligheter. I alle fall inntil videre vil selskapet fortsette å gjennomføre de vekstplanene for de neste årene, med Dells støtte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.