Dell bryter prisgrense med alt-i-ett PC

Dell har lansert en fast spesifisert hjemme-PC som skal selges over Internett for 599 dollar - med skjerm. - Ikke for Europa, sier Dell Norge.

Dell har lansert en fast spesifisert hjemme-PC som skal selges over Internett for 599 dollar - med skjerm. - Ikke for Europa, sier Dell Norge.

Ifølge amerikanske medier har SmartStep 100D vært tilgjengelig for salg siden fredag, selv om den offisielle lanseringen er lagt til i dag. Maskinen er utstyrt med Celeron-prosessor i 1 GHz, 20 GB disk, 128 MB minne og CD-drev. I USA omfatter listeprisen på 599 dollar også et halvt års AOL-abonnement og en garanti i 90 dager. I motsetning til et av Dells hovedprinsipper, er det ikke mulig å bestille alternativt utstyr. Vil du bytte ut CD med CD-RW, henvises du til Dimension 2100.

Maskinen skal produseres på Taiwan av Mitac International, kjent som OEM-leverandør for amerikanske merker som Compaq og Hewlett-Packard. Den sendes direkte til kunder fra Mitacs produksjonsanlegg.

- SmartStep vil inntil videre begrenses til det amerikanske markedet, sier produktsjef Hans Kristian Seime i Dell Computer AS til digi.no.

Forholdene på det amerikanske hjemmemarkedet har vært preget av stor framgang for Dell, mens Gateway har problemer og Compaq og Hewlett-Packard lider av sine fusjonsplaner.

Seime forklarer at SmartStep ikke svarer til det som er Dells hjemmemarkedsprofil i Norge.

- Våre hjemme-PC-er går til kunder som vil ha det absolutt siste og mest avanserte innen PC-utstyr. Vi bygger opp våre Dimension-PC-er med populære pakker som endres fra måned til måned. SmartStep tilbys i stedet med kun én konfigurasjon, og appellerer ikke til oppgradering. Vi vil se hvordan det går med den i USA før det gjøres noe for å innføre den i Europa.

Til toppen