BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dell: - Derfor bør du velge Ubuntu

Tryggere enn Windows, fastslår selskapet.

14. juni 2010 - 14:18

PC-giganten Dell har noe overraskende lagt ut en ti punkts-liste over hvorfor du bør velge Ubuntu fremfor Windows.

Linux-alternativet er enkelt og elegant, det booter opp raskt og operativsystemet er godt egnet for de som ønsker en stabil og trygg løsning. «Ubuntu er for deg som ganske enkelt liker at datamaskinen din fungerer», er blant argumentene som listes opp.

Videre fremheves OS-ets omfattende internett- og multimediestøtte, og ikke minst tilgangen plattformen gir til et hav av annen fri programvare. Kontorpakken OpenOffice blir trukket frem.

- Ubuntu er tryggere enn Microsoft Windows, fastslår Dell under et eget punkt på listen.

Dette grunngir PC-produsenten med at det meste av ondsinnet programvare ikke truer Linux-distribusjonen. Du trenger verken antivirus eller programmer som beskytter mot spionvare, ifølge Dell.

Nå har Dell riktignok levert Linux-distribusjoner på produktene sine i flere år, men nå heter det at «Ubuntu blir stadig bedre».

At de nå aktivt oppfordrer kundene til å velge alternativer til Microsoft er likevel overraskende. Windows er tross alt operativsystemet de selger aller mest av.

Godt skjult produkt

I Norge og Europa for øvrig, er tilbudet av Linux-baserte produkter fra Dell dårligere enn i andre deler av verden.

Muligheten for å velge Linux er også godt skjult hvis man handler fra selskapets norske nettsider. Linux nevnes flere steder på listen over støttede operativsystemer, men kan likevel ikke velges når man skal konfigurere og kjøpe maskinen.

Latitude 2110 er deres eneste bærbare pc som tilbys levert med Ubuntu ferdig installert. I tillegg er det mulig å bestille deler av arbeidsstasjonsserien Precision med Red Hat Enterprise, opplyser selskapet til digi.no.

Produktsjef David Hall i Dell Norge viser frem en av de mange modellene de tilbyr med Windows. Han har merket seg økt interesse for Linux, men har foreløpig få modeller å tilby. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Produktsjef David Hall i Dell Norge viser frem en av de mange modellene de tilbyr med Windows. Han har merket seg økt interesse for Linux, men har foreløpig få modeller å tilby. Bilde: Marius Jørgenrud

- En ting er hva vi kan levere pre-installert. Noe annet er hva vi kan supportere. I Europa har vi for tiden ikke det samme utbredte utvalget av Linux-pc-er, sier produktsjef David Hall i Dell Norge.

Interessen øker

Han forteller at interessen for Linux har pleid «å gå litt i bølger», og at situasjonen stadig diskuteres internt. De har merket seg at interessen fra kundene nå er økende.

Linux var helt fraværende når Dell i slutten av april viste frem sine kommende produkter for samarbeidspartnere og journalister.

- Hvordan er interessen for Linux blant deres norske kunder?

- Det er mange som spør. Vi merker en økning i hvor mange som ønsker Linux på maskinene. Først og fremst er vi kundeorienterte. Hvis det er den veien markedet går, må vi følge etter, sier produktsjefen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.