Dell dobler staben i India

Michael Dell vil doble tallet på selskapets ansatte i India til 20 000 over tre år.

Michael Dell vil doble tallet på selskapets ansatte i India til 20 000 over tre år.

Gründer Michael Dell opplyste på en pressekonferanse i Indias teknologihovedstad i går at Dell akter å doble tallet på selskapets ansatte i landet, fra 10 000 til 20 000 over de kommende tre årene.

I januar sa Dell at de håpet å øke talle på ansatte i India til 15 000 over tre år.

Hittil har Dells virksomhet i India begrenset seg til utsetting av tjenester. Nå er det snakk om å bygge produksjonsanlegg for datamaskiner.

India er Asias tredje største økonomi. IDC venter at landet vil vokse med 23 prosent hvert år fram til 2010. Veksten medfører kraftig etterspørsel etter PC-er, både bærbare og stasjonære. I konkurransen mot HP og IBM, samt lokale leverandører som HCL og Wipro, har ikke Dell greid seg så bra hittil: Markedsandelen anslås til fire prosent.

Gründeren bekreftet at det føres diskusjoner med flere indiske delstatsmyndigheter med tanke på å finne et passende sted for det nye produksjonsanlegget. Dells sjef for Sørøst-Asia, Paul Henri Ferrand, sa det kunne bli aktuelt for Dell å bruke anlegget i India til å produsere for eksport til Øst-Europa. Ifølge Ferrand kan det være mer hensiktsmessig å eksportere til Øst-Europa fra India enn fra Irland eller Kina.

Til toppen