Dell drar i fra HP på PC-salg

Michael Dell øker ledelsen han har som verdens største PC-leverandør, viser nye tall for tredje kvartal.

Michael Dell øker ledelsen han har som verdens største PC-leverandør, viser nye tall for tredje kvartal.

Naturlovene synes ikke helt å gjelde Dell. Tall fra IDC og Gartner for tredje kvartal viser at Dell har løfet salget med 20 prosent siden tredje kvartal i fjor.

Dell var i et kvartalet verdens største PC-leverandør, men mistet plassen da HP kjøpe Compaq. Siden har Dell dratt innpå og slåss med HP om hvem som er størst. Men tredjekvartalstallene setter sluttstrek over denne debatten - Dell har blitt klart størst.

Det ble solgt 44,2 millioner PCer i tredje kvartal, en vekst på 12 prosent siden samme kvartal i fjor, hevder IDC. Gartner mener salget endte på 46,9 millioner og at veksten har vært 9,7 prosent.

Dell solgte 8,1 millioner maskiner og løftet sin markedsandel til 18,2 prosent, opp 1,3 prosent. HP derimot mister 0,4 prosent i markedsandeler og faller ned til 16,2 prosent, i følge IDC. Gartner hevder at HP opprettholdt sin markedsandel i tredje kvartal.

Med HP er fremdeles største i Europa. Her i Norge spiser Dell markedsandeler, viste tall Finansavisen har samlet inn, men det er fremdeles langt igjen før selskapet tar igjen HP.

De globale tallene fra IDC og Gartner viser begge at Dell er størst, så kommer HP fulgt av IBM, Fujitsu/Fujitsu Siemens og Toshiba.

Til toppen