Dell endelig klar med sine billige skrivere

Nå er det slutt på rykter og spekulasjoner. Denne uken lanserer Dell sine billige skrivere, noe som vil ramme HP.

Nå er det slutt på rykter og spekulasjoner. Denne uken lanserer Dell sine billige skrivere, noe som vil ramme HP.

Når du er blitt verdens nest produsent av en vare, er det vanskelig å fortsette å vokse 40 prosent i året. Løsningen for Dell er å satse på nye produkter de kan selge til de samme kundene som kjøper PC-er.

Hittil har Dell solgt skrivere, nettverksutstyr, lommemaskiner og annet fra andre produsenter, men nå lanserer Dell stadig flere nye produkter selv.

Denne uken kommer de lenge forventede skriverne fra Dell. De lanseres som et direkte angrep på HP som har store deler av sin omsetning på skrivere og ikke minst blekkpatroner. For dagens billige skrivere selges etter "sprøyte/heroin-prinsippet": Skriveren selges uten fortjeneste eller med et lite tap, det er på blekkpatronene produsentene tjener penger.

Lanseringen inneholder alle tenkelige aspekter av både agressive forretningsånd og ren hevn. Dell var tidligere den største selgeren av HP og var den største PC-produsenten i verden inntil HP kjøpte Compaq. Nå angriper Dell både forfra og fra siden.

Dell skal lansere tre skrivere ifølge lekkasjene; to laserskrivere og en blekkskriver.

Blekkskriveren blir et multifunksjonsprodukt som også har faks og kan kopiere. Ifølge de detaljerte lekkasjene til Cnet vil Dell underprise HPs tilsvarende produkter med opptil 25 prosent.

De to nye blekkskriverne blir svart/hvitt-skrivere for små og mellomstore bedrifter.

Til toppen